Localitatea Năvodari a găzduit recent Campionatul Național de box feminin pentru categoriile de vârstă cadeți, juniori, tineret și seniori. Clubul Sportiv Crișul Oradea (director Pető Dalma Csilla) a fost reprezentat de către sportiva Clarisa Scurt, aceasta reuşind să câştige categoria junioare 52 kg.

Clarisa Scurt este pregătită în cadrul CS Crişul Oradea de către instructorul Soane Bogdan. Tânăra reprezentantă a clubului sportiv bihorean a concurat în cadrul categoriei juniori feminin 52 Kg, categorie în care s-a dovedit a fi cea mai valoroasă pugilistă până la final. „E un rezultat foarte bun. Munca, seriozitatea, devotamentul și perseverența de care a dat dovadă Clarisa pe tot parcursul pregătirii ei, făcută de către instructorul Soane Bogdan, și-a spus cuvântul, iată, prin obținerea acestui rezultat. Anul trecut, la Campionatul Național de box pentru cadeți, desfășurat tot la Năvodari, Clarisa obţinuse medalia de bronz în cadrul categoriei 54 kg. Aș dori să felicit și pe această cale sportiva și instructorul ei și totodată să le urez mult succes în continuare”, a transmis Peto Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crișul Oradea.

 

Convocări la loturile naţionale

Într-o altă ordine de idei, atât Clarisa Scurt, de la CS Crişul, cât şi Roxana Hamza, de la Basti Box Salonta, în urmă performanţelor înregistrate la Campionatul Naţional de box, au fost convocate la loturile naţionale. Reprezentanta clubului Crişul a fost selecţionată pentru lotul naţional de junioare în vederea pregătirii participării la Campionatul Mondial care se va desfşura în Armenia, în perioada 21 noiembrie - 5 decembrie, anul curent, în timp ce pugilista de la Basti Box Salonta a fost convocată la lotul naţional de senioare pentru pregătirea participării la competiţiile internaţionale de anul viitor.