Echipa românească care a realizat performanța sezonului în baschetul masculin european revine în campionatul intern unde astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport), și mâine, de la ora 17.00 (Digi Sport), va susține două etape din Liga Națională în Sala Dinamo din Capitală.

Medalia de bronz a FIBA Europe Cup reprezintă o nouă pagină de istorie pentru CSM CSU Oradea după cele trei titluri naționale cucerite într-o decadă fără precendet pentru sportul orădean cu mingea la coș. Dar cum mereu cel mai important joc e cel care urmează, bihorenii trebuie să uite de performanța europeană pentru că astăzi vor înfrunta pe Dinamo București, a 11-a clasată în Liga Națională. Meciul se anunță a fi aparent facil în ciuda faptului că băiețtii lui Cristian Achim au rămas în Capitală după revenirea de la Tel Aviv. Cu 10 victorii și tot atâtea înfrângeri, bucureștenii n-au cum să pună probleme, în condiții normale, ultimei campioane a României care, de altfel, s-a impus categoric (97-75) în precedenta confruntare desfășurată la Oradea.

Pot „regla conturile” cu SCM U Craiova

În cel de-al doilea joc din Turneul 13, CSM CSU Oradea, a 6-a clasată în LNBM cu 37 de puncte adunate după 16 victorii și 5 înfrângeri, va avea parte de un adevărat derby de clasament dar și prilejul revanșei în fața lui SCM U Craiova. Formația olteană, care ocupă locul al 5-lea cu același număr de puncte dar cu un joc mai mult disputat, este dintre echipele care au bătut Oradea în actualul sezon, 84-79 chiar în Arena Antonio Alexe, dar și pe U BT Cluj, în urmă cu doar 10 zile atunci câd au adminstrat alb-negrilor primul lor eșec stagional. Așadar, dacă duelul cu Dinamo pare a fi unul facil, nu la fel se poate spune despre confruntarea cu SCM U Craiova unde nivelul de mobilizare va trebui să fie la cote înalte pentru a putea fi bifat un nou succes în Liga Națională.