Pitorescul ținut al comunei bihorene Budureasa a fost locul în care s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului de alergare montană denumit Budureasa Mounatin Running. Dacă la ediția precedentă, care a fost totodată și cea inaugurală, atletul Valentin Toma (Steaua București) s-a clasat pe locul al doilea, de această dată sportivul a terminat cursa regină, cea de 16 kilometri, alături de Cristian Moșoiu, pe prima poziție.

La finele săptămânii trecute, comuna Budureasa a fost capitala alergării montane din România câtă vreme la startul întrecerii au fost prezenți sute de participanți de la numeroase cluburi din întreaga țară. Excelenta organizare de la ediția precedentă a făcut ca în acest an numărul participanților să se tripleze și să îi determine pe inițiatorii competiției să afirme că „noi, ca echipă, suntem pregătiți să organizăm ediția de anul viitor a Campionatului Național de alergare montană”.â

Mai multe curse la ediția din acest an

Competiția de la Budureasa a fost organizată de către ACS Bihorul, conducător profesorul Călin Laza, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Budureasa. Simțind nevoia participanților de a alerga și pe alte distanțe precum și pe categorii de vârstă, organizatorii au diversificat oferta astfel că, spre deosebire de ediția inaugrală, anul acesta au avut loc două curse: una de 8 km și cea principală, de 16 km. În plus, înaintea startului celor 2 curse s-au desfășurat mai multe concursuri de alergare pentru copii, pe categorii de vârstă. „Pe lângă sutele de participanți au fost implicați numeroși voluntari, atât pe traseu, la punctele de realimentare, cât și la startul și finișul competiției care a fost acelasi, Căminul Cultural din localitate. Toți cei implicați au avut parte, la final, de un bogracs foarte gustos”, transmite budureanul.net.

A fost bătut recordul în proba feminină

Și pentru ca gradul de satisfacție al participanșilor să fie cât mai ridicat, organizatorii au oferit numeroase premii prin tragere la sorți tuturor concurenților și nu doar primilor cinci clasați din cadrul fiecărei categorii. O situație inedită s-a petrecut în proba masculină a cursei regină, cea de 16 km. Pe primul loc s-au clasat la egalitate doi reprezentanți ai clubului sportiv Steaua București. Este vorba despre Valentin Toma, cel care terminase cursa de anul trecut pe locul al doilea, și coechiperul său Cristian Moșoiu. De menționat că în această probă masculină de 16 km recordul stabilit la ediția inaugurală a rămas în picioare în timp ce la feminin, Mădălina Amariei, de la X-terra Oradea, a bătut timpul înregistrat la ediția de anul trecut.

Rezultate înregistrate la ediția a doua a Budureasa Mountain Running:

Feminin, 8 km

1.Verdeș Diana (LPS Bihorul Oradea) - 46:47

2.Herdeș-Suceveanu Ioana Daria (CSS Rădăuți) - 58:33

3.Boie Alina 1:00:11

4.Ilona Anna Kovacs (3Sport Oradea) 1:00:41

5.Man Maria Georgeta (Oradea) 1:03:03

Masculin, 8 km

1.Blejdea Alexandru (Craiova) - 36:50

2.Stroia Alexandro (Steaua Bucuresti) - 37:27

3. Laza Marcel - 38:42

4.Tucmeanu Ovidiu Cristian - 39:49

5.Fora Marius (Ultrafitness) - 39:59

Feminin, 16 km

1.Amariei Mădălina (X-terra Oradea) - 1:21:38

2.Mutter Ingrid (CSA Steaua/ Scarpa) - 1:36:34

3.Ciul Alexandra (Ineul în mișcare/ CS UAV Arad) - 1:53:47

4.Neagoe Boglarka (Butterflies) - 2:03:47

5. Valentina Vladica (Budureasa) - 2:10:16

Masculin, 16 km

1-2.Toma Valentin (Steaua București) - 1:11:16

Moșoiu Cristian (Steaua București) - 1:11:16

3. Palici Viorel Andrei (Steaua București) - 1:12:36

4.Szabolcs Istvan György (Scarpa) - 1:13:13

5.Preda Andrei Gabriel (Steaua București) - 1:14:22