Club Atletic Oradea a părăsit competiţia KO la finele unei partide în care nu a fost capabilă să îşi creeze ocazii în faţa unui adversar de Liga a II-a, dar nici nu s-a lăsat masată în propriul careu. Astfel, sibienii s-au calificat în faza următoare a întrecerii graţie golului marcat spre final de către Sîntean, introdus inspirat pe teren de către Marius Măldărăşanu.

În faţa a aproximativ 1.000 de spectatori, pe o vreme răcoroasă, fapt care încă o dată demonstrează setea de fotbal de perfonanţă în oraşul de pe Crişul Repede, CAO a început jocul într-o uşoară notă de dominare care s-a stins după minutul 20 atunci când sibienii au reuşit să echilibreze partida. Miza meciului, în special pentru orădeni, a făcut ca în cele 45 de minute niciuna dintre cele două formaţii să fie capabilă să îşi creeze ocazii. Nici la loviturile de colţ nu s-a creat panică în cele două careuri. Până la urmă, după aspectul jocului, rezultatul, la finele primei reprize, a fost echitabil şi totodată excelent pentru bihoreni care nu trebuie să uităm că alcătuiesc o echipă, totuşi, de liga a III-a, AFC Hermnnstadt fiind una dintre formaţiile în formă ale ligii secunde.

Schimbare inspirată

Repriza secundă a fost controlată de către oaspeţi care, în cele din urmă au reuşit să marcheze unicul gol al partidei, spre final, prin Sîntean. Artizanul victoriei sibiene a fost introdus inspirat de către Marius Măldărăşanu şi, prin reuşita sa, a contribuit decisiv la calificarea echipei sale în optimi. Acesta a finalizat de la 12-13 metri de poartă, uşor lateral-dreapta, din poziţie de unu la unu cu Barabaş după ce a scăpat singur în urma unei combinaţii cu un coechipier. Exceptând golul, AFC Hermannstadt nu şi-a creat mari ocazii în ciuda faptului că a dominat mai accentuat această parte a meciului. CAO n-a fost capabilă să pună în pericol poarta adversă, singurele sale zvâcniri fiind pe contraatac. Acestea au fost principalele repere ale unei partide în care, până la urmă, a contat diferenţa de eşaloane dintre cele două formaţii.

Următoarea partidă a bihorenilor se va desfăşura în campionatul Ligii a III-a, Seria 10, sâmbătă, de la ora 17.00, în deplasare, pe terenul celor de la Progresul Şomcuta Mare.

 

Alte rezultate din „16-imile" Cupei României:

Șomuz Fălticeni - FC Voluntari 1-4 (1-1)

Minaur Baia Mare - Politehnica Iași 3-1 (1-1)

Petrolul - FC U Craiova 0-1 (0-0)

CS Mioveni - Rapid Bucureşti 0-0 (4-5 după penalty-uri)

FC Argeş - FC Botoşani 1-0 (0-0)

CSM Slatina - Dunărea Călăraşi 1-2 (1-0)

AFK Csikszereda - Chindia Târgovişte 0-1 (0-1)

Unirea Slobozia - Politehnica Timișoara 0-1 (0-0)

 

Partidele Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaş, FC Buzău - Academica Clinceni, Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe şi CS Hunedoara - FCSB s-au disputat ieri, după închiderea ediţiei.

Astăzi se vor disputa ultimele trei jocuri: ACSO Filiaşi - UTA Arad (ora 16.00), Ripensia Timișoara - Dinamo Bucureşti (ora 18.45) şi CS U Craiova - CFR Cluj (ora 21.30).

CA Oradea: Ad. Barabaș - Porumb (59 Hosu), Chitaș (74 Lezeu), C-tin. Roșu (87 Cîrjan), Ioviță, R. Ardelean (87 M. Kovacs), Gunie, Cr. Copil, Letan (cpt.), D. Stan, Andr. Gheorghiță (74 Marina)

FC Hermannstadt: Muțiu - Tomșa, Bejan, Issah, Opruț (cpt.), Alhassan, L. Niță (46 A. Lungu), Buzan (46 C. Popescu), Bucuroiu (88 Pantea), Balaure (64 P. Petrescu), Plazonja (64 Sîntean)