Stadionul Iuliu Bodola din Oradea va găzdui astăzi, de la ora 16.30, o întâlnire din șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Protagonistele acestei confruntări vor fi echipa locală, CA Oradea, și echipa sibiană de Liga a II-a, AFC Hermannstadt.

 

„Vulturii verzi”, pe val

CA Oradea se află în această perioadă, din punct de vedere sportiv, într-un moment fast al existenței sale. Cu trei victorii și un egal ocupă poziția secundă în Seria a X-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic al ţării, cu șanse bune în lupta pentru promovare. Totodată, după un parcurs meritoriu, a ajuns în șaisprezecimile Cupei României, unde va da piept cu o echipă care recent a coborât din elita fotbalului românesc (Liga a I-a).

 

Sibienii în insolvență

Adversara noastră de astăzi, AFC Hermannstadt, vine însă la Oradea cu destule probleme de ordin administrativ. Vechea conducere înlocuită recent, de fapt o parte dintre membrii excluși din Consiliul Director, au înaintat o acțiune în instanță contestând modul în care au fost înlăturați. Drept răspuns, membrilor din vechiul Consiliul Director, care au fost… aruncați peste bord, dar și pentru a scăpa de alte datorii, noua conducere a solicitat, la data de 15 septembrie, Tribunalului Sibiu să îi accepte intrarea în insolvență pentru reorganizarea financiară. Pe plan sportiv lucrurile stau cu mult mai bine la echipa sibiană decât prin birourile clubului. După victoria zdrobitoare în campionat, cu 6-0, în fața echipei Dacia Unirea Brăila, FC Hermannstadt a revenit pe poziția a doua în clasament (17 p) și este una dintre favoritele la promovare în Liga 1.

 

Oaspeții cu rezervele, gazdele cu titularii

Pentru această partidă se așteaptă ca antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu, să alinieze, cel puțin pentru prima parte, o formație cu mai multe rezerve, după cum este obiceiul la o întâlnire cu o echipă considerată de nivel inferior. În tabăra gazdelor, Florin Fărcaș, în etapa precedentă de campionat, a decis să menajeze o parte dintre titulari pentru a face față în mod onorabil acestei partide care se anunță deosebit de dificilă.

Intrarea spectatorilor la această partidă se va face cu respectarea normelor medicale în vigoare. Biletul de intrare va costa 10 lei, în timp ce copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit.

 

PROGRAMUL „16-IMILOR" CUPEI ROMÂNIEI:

 

ASTĂZI

FC Argeş - FC Botoşani, ora 15:00

CSM Slatina - Dunărea Călăraşi, ora 16:30

AFK Csikszereda - Chindia Târgovişte, ora 16:30

Unirea Slobozia - Politehnica Timișoara, ora 16:30

Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaş, ora 16:30

FC Buzău - Academica Clinceni, ora 16:30

CA Oradea 1910 - AFC Hermannstadt, ora 16:30

Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe, ora 18:00

CS Hunedoara - FCSB, ora 21:00

 

MÂINE

ACSO Filiaşi - UTA Arad, ora 16:00

Ripensia Timișoara - Dinamo Bucureşti, ora 18:45

CS U Craiova - CFR Cluj, ora 21:30

 

Partidele Șomuz Fălticeni - FC Voluntari, Minaur Baia Mare - Politehnica Iași, Petrolul - FC U Craiova şi CS Mioveni - Rapid Bucureşti s-au disputat ieri, după închiderea ediţiei.