Într-o nouă partidă de verificare în care a întâlnit una dintre echipele care s-au bătut pentru promovarea în eșalonul al doilea, CA Oradea s-a văzut învinsă la limită, 0-1 (0-1), după un joc pe care l-a controlat în mare măsură dar în care nu a fost deloc eficientă la finalizare.

 

Fotbaliștii orădeni, în ciuda înfrângerii, au evoluat destul de bine, mai cu seamă în prima jumătate a părții secunde. Cu toate acestea, deși pe teren s-au aflat jucători precum Chitaș, Roșu, Meșter sau Porumb, fiecare cu sarcina principală de a marca, bihorenii n-au găsit deloc drumul spre gol. În aceste condiții, cu un adversar care s-a apărat exact și a replicat pe contraatac de câte ori a avut șansa, rezultatul este, în cele din urmă, unul corect.

Primă repriză dominată steril de orădeni

Până ce nici nu s-au așezat bine în teren, orădenii s-au și văzut conduși, chiar din minutul 2. La o acțiune a arădenilor în careul advers, Ioviță, fundașul stânga al gazdelor, a comis fault în suprafața de pedeapsă, iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de către Sebastian Susan (0-1). A urmat aproape jumătate de oră de fotbal steril, cu alb-verzii la timonă dar fără a fi consemnată vreo ocazie notabilă la niciuna dintre cele două porți. Cea mai importantă șansă de a marca a bihorenilor a venit abia în minutul 28 atunci când Flaviu Porumb a lovit bine cu capul un balon centrat de pe stânga de Ioviță dar portarul Roșca a reușit să respingă. Oaspeții au avut imediat răspuns fiind la câțiva centimetri de a face 2-0. Pe o contră rapidă, arădenii au trimis de două ori balonul în bara transversală. Primul aproape de finalizare a fost același Susan care a șutat fără preluare din 16 metri dar balonul a izbit puternic transversala porții apărate de Verdeș, iar mingea revenită în teren a fost urmărită de bihoreanul Modan care a trimis-o cu capul din nou în aceeași bară transversală. Acestea au fost principalele momente notabile ale primei reprize care, după cum spuneam, a fost dominată steril de orădeni în fața unui adcersar care s-a apărat corect si a replicat pe contraatac fiind atât de aproape să intre cu un 2-0 la cabine.

 

Trei mari ocazii pentru CAO în partea secundă

Mult mai animată a fost prima parte a reprizei secunde în care s-a jucat pe contre astfel că au rezultate câteva ocazii bune la fiecare dintre cele două porți. La 5 minute de la reluare, alb-verzii au fost aproape de egalare după o pătrundere pe stânga a lui Gheorghiță care i-a pasat pe jos, central, lui Meșter care, de la 11 metri a șutat sănătos dar balonul s-a dus în bara transversală. După alte 5 minute, CAO a mai avut o mare ocazie la finele unei acțiune superbe. Meșter a pătruns pe dreapta atacului bihorean depășind doi adversari, i-a pasat lui Abrudean care a prelungit repede către Lezeu dar acesta din urmă, deși aflat în poziție ideală, a finalizat modest șutând cu latul, din 15 metri, direct în portar. Oaspeții au replicat în minutul 60 prin același excelent vârf Nicu Modan. Acesta a luat o acțiune pe cont propriu pe partea dreaptă, l-a depășit pe fundașul Daniel Stan intrând în careu după care i-a pasat, la firul ierbii, lui Florin Teședan, celălalt bihorean din lotul arădenilor. Acesta din urmă a preluat fumos, a pivotat dar șutul i-a fost respins în extremis de nou-intratul Barabaș. În continuare, mai biine de 20 de minuite, jocul s-a stins, notabilă fiind doar lipsa totală de inspirație a lui C. Roșu, altădată o extremă de temut pentru orice poartă adversă. Până la ultima mare ocazie a partidei care a aparținut orădenilor, Crșul a mai avut două oportunități de a înscrie în minutele 85 și 86. Egalarea putea veni în minutul 88 atunci când juniorul Chindlea a avut o acțiune personală de toată frumusețea finalizată cu șut dar portarul arădenilor a reușit să respingă. Alex Lezeu, pe fază fiind, a șutat fără preluare balonul respins dar mingea a lovit spatale unui fundaș advers ricoșând în corner. Acestea au fost principalele momente ale unei partide la finele căreia concluzia care poate fi trasă este aceea că alb-verzii nu au un marcator adevărat cum poate era Marius Hosu, retras din activitate.

Următoarea partidă de verificare pentru formația pregătită de către Florin Farcaș va fi cea de vineri, în compania unei alte echipe arădene, Frontiera Curtici.

CA Oradea: C. Verdeș – Cr. Urbanowski, C. Letan, Al. Popa, L. Ioviță – R. Ardelean, R. Gunie – D. Marina, D. Cîrjan, Fl. Chitaș – F. Porumb. Din minutul 46: A. Barabaș – Cr. Copil, C. Letan (82 R. Săutiuț), D. Stan, M. Kovacs – G. Cherman, Al. Lezeu – C. Roșu, T. Abrudean (82 A. Chindlea), A. Gheorghiță – Șt. Meșter. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

 

Crișul Chișineu-Criș: A. Roșca – A. Haloș, Sg. Sabău, Al. Nistor, C. Pop – R. Ivan, I. Ciubotariu, Ciornei, Busuioc – Susan, N. Modan. Din minutul 46 au mai evoluat: Fl. Teședan, Clej, Pașca, Giurgiu, G. Siminic, Cl. Popa, T. Tănase. Antrenor: Adrian Abrudean