Confirmându-și statutul de mare favorită, CS Hunedoara s-a impus la Oradea în prima manșă a barajului de promovare în Liga a II-a la fotbal, după o primă repriză echilibrată și o a doua presărată cu câteva greșeli ale gazdelor. Astfel, scorul final de 2-4 (1-1) ne oferă extrem de puține speranțe pentru o accedere în turul al doilea al barajului.

 

Galeria „corbilor”, scandări xenofobe

Afluență de public nemaiîntâlnită, în ultimii ani, în tribunele Stadionului „Iuliu Bodola”, semn că orădenii sunt avizi de fotbal. Chiar dacă favoriții lor nu au reușit să se impună, suporterii orădeni au plecat spre casă cu sentimentul că tânăra formație alb-verde a pierdut această partidă din cauza lipsei de experiență și nu lipsei de valoare. Hunedorenii au fost însoțiți la această primă manșă a barajului, pe lângă unele oficialități, și de o galerie formată din circa 250-300 de persoane care au întreținut o atmosferă incendiară pe tot parcursul întâlnirii. Au cântat frumos, și-au susținut favoriții pe tot parcursul întâlnirii, însă, la un moment dat, și-au dat în petec când au început să „debiteze” scandări xenofobe gen „Afară, afară cu ungurii din țară”, spre nedumerirea multora dintre noi. Păcat!

 

Orădenii, destul de activi în prima parte

Partida a început cu oaspeții porniți ca din pușcă să tranșeze disputa în favoarea lor încă din primele minute de joc și cu gazdele ușor timorate, simțindu-se aceasta prin nesincronizările și ezitările lor din primele minute. Drept urmare, în minutul 10, hunedorenii au reușit să deschidă scorul după ce un balon venit din dreapta l-a găsit liber în careu pe M. Trășcan, care a trimis un șut sec, pe colțul scurt, fără ca tânărul Bob să reușească să oprească mingea. După încasarea golului, tinerii orădeni și-au revenit oarecum în mod miraculos, au echilibrat partida, ba chiar pe alocuri au dominat jocul. Dacă nu prin alte calități, cel puțin prin elan și ambiție și-au impus într-o anumită măsură jocul. Iar răsplata nu a întârziat să apară. După o intervenție la Florin Chitaș suspectă de penalty, în minutul 16, și un șut din careu a lui Sg. Jurj deviat peste bară în corner, în minutul 25, la o nouă incursiune a lui Chitaș pe stânga, oprit prin fault, de această dată s-a indicat punctul cu var de unde a înscris cu siguranță Șt. Cîrjan, restabilind egalitatea. Din acel moment și până la golurile care au marcat desprinderea oaspeților, orădenii au jucat nesperat de bine, fiind aplaudați deseori din tribună. Au fost momentele când speranțele într-un rezultat bun în această manșă sau, cine știe, chiar într-o calificare mai departe s-au înfiripat în inimile noastre ale tuturor. Cu acest scor de 1-1 s-a intrat la pauză.

La începutul actului secund toate visele noastre de preamărire ni s-au risipit destul de brusc, pe parcursul a 2-3 minute. A fost prima dată o neînțelegere între fundașii gazdelor și tânărul portar Bob de care a profitat A. Roșu. Acesta a întors balonul pentru Sergiu Arnăutu care a trimis plasat, cu latul, în colțul lung. Peste trei minute, o minge trimisă din stânga de A. Roșu la prima bară a fost deviată în plasă de A. Bradu, care a profitat de indecizia fundașilor și a portarului orădean. După aceste faze, tinerii „vulturi verzi” au pierdut tempoul jocului, iar în minutul 70 „corbii hunedoreni” s-au desprins decisiv. A fost un un-doi între Herghelegiu, pe post de pivot, și A. Roșu, acesta din urmă pătrunzând liber pe stânga, de unde a trimis mingea în plasă pe lângă R. Bob după ce a fost atinsă și de fundașul M. Kovacs. În minutele de prelungire, o fază finalizată de M. Ion, după o trecere inteligentă de fundașul central și încheiată cu un șut în colțul lung, a avut menirea să mai încălzească inimile celor circa 4.000 de spectatori orădeni. Însă, după această înfrângere, șansele pentru promovare au devenit minuscule.

Manșa a doua a acestui baraj este programată sâmbătă, 28 mai, de la ora 17.30, pe Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

Marcatori: Ștefan Cîrjan 25 penalty, Mihai Ion 90+1 / Marian Trășcan 10, Sergiu Arnăutu 47, Antonio Bradu 50, Andrei Roșu 70

CA Oradea: R. Bob - C. Jurj, D. Stan, M. Kovacs, D. Lupșe (65 M. Ion) - R. Ardelean (52 Ad. Popa), G. Cherman (65 A. Gheorghiță) - R. Gunie, D. Cîrjan (76 R. Săutiuț), Fl. Chitaș - Sg. Jurj (76 A. Chindlea). Antrenor: Florin Farcaș

CS Hunedoara: Șt. Lefter - Fl. Iacob, R. Garutti, Rodrigues, M. Trășcan, A. Bradu (72 Cl. Giura), Ad. Bedea (65 Al. Mogoș), L. Buș, Sg. Arnăutu (65 P. Șimon), A. Hergheligiu, A. Roșu. Antrenor. Florin Maxim

Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu - Răzvan Nistoran (Reșița), Ioan Humiță (Armeniș - Caraș Severin), rezervă Claudiu Gaitin (Timișoara).

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj-|Napoca) și Antonie Burtea (Reșița)