Derby-ul celor mai bune echipe bihorene a fost până la urmă o confruntare între tinerii celor două cluburi, CAO și Lotus, cu mulți debutanți în ambele formații, și a fost adjudecat de ”vulturii verzi” cu scorul de 2-1 (1-0).

Ultima repetiție nu a mai avut loc

Dacă prezența tinerilor și foarte tinerilor jucători în formația de start a ”lotușilor” a fost ceva de așteptat, în condițiile în care echipa din Sînmartin nu mai avea o altă miză în acest final de play-off, surprinzătoare a fost, mai ales pentru suporterii alb-verzi, componența formației trimisă în teren de antrenorul Florin Farcaș. În timp ce majoritatea spectatorilor se așteptau ca această partidă să fie o ultimă repetiție pentru dubla de la barajul cu hunedorenii și în aceste condiții să apară pe gazon formula de joc standard, antrenorul orădean a hotărât să schimbe aproape din temelii alcătuirea formației sale. Astfel au apărut în formula de start, jucători foarte tineri, unii debutanți, sau alții cu minute mai puține bifate în această stagiune.

În aceste condiții, cu atâta ”puștime” pe teren, jocul s-a desfășurat fără veleități tehnice deosebite. Tinerii celor două formații au combinat apreciabil la mijlocul terenului însă fazele de poartă ”sarea și piperul” fotbalului, au lipsit aproape cu desăvârșire. Prima fază demnă de consemnat s-a petrecut în minutul 13 și le-a aparținut gazdelor. A fost un schimb de pase între M. Balint și D. Marina, ultimul a finalizat cu un șut la poartă însă portarul Ed. Beke a reușit să respingă cu piciorul. În minutul 27 A. Hosu a fost cosit în careu de un fundaș, iar de la punctul cu var a transformat cu siguranță Paul Chiș-Toie. În contul oaspeților am notat două ocazii petrecute la finalul primei părți. Prima dată, în minutul 44, Al. Jurcuț a trimis mingea puțin pe lângă bară din careu iar în minutele de prelungire după un corner bine bătut de P. Blăgea mingea deviată de Sg. Ciocan a fost reținută de Ad. Barabaș.

Retragerea portarului-golgheter

În partea secundă tinerii ”lotuși” s-au mișcat parcă cu mai multă dezinvoltură pe teren și astfel în minutul 47 au reușit să restabilească egalitate pe tabela de marcaj. În acel minut P. Blăgea a pătruns cu balonul la picior pe dreapta iar din apropierea liniei de fund l-a întors în careu pentru Sg. Ciocan care a șutat spectaculos sub transversală. Pe fondul schimbărilor, a lipsei evidente de omogenitate a celor două formații, jocul a intrat într-un soi de lâncezeală până spre final. Plictiseala care s-a instalat treptat în tribune a fost alungată în minutul 82 când în poarta orădenilor a intrat, acompaniat de aplauzele spectatorilor, Vlad Ghețe o figură aparte în fotbalul bihorean, un portar cu reale calități dar și un bun executant de lovituri libere, procedeu prin care a marcat destul de multe goluri în carieră. Iar prin intermediul stației am fost înștiințați că ”Vlăduț” cum este alintat de cei apropiați, își lua adio cu această ocazie de la cariera de jucător. Abia intrat, nu a apucat deloc să șomeze, șuturile adversarilor spre poartă au fost mai numeroase parcă decât pe tot parcursul partidei dar Vlăduț, spre deliciul tribunei, și-a făcut cu prisosință datoria. Totul culminând cu o spectaculoasă paradă la șutul din careu a lui Sb. Cucu din minutul 85. Pentru ca în minutul 90, după ce orădenii au obținut o lovitură liberă de la circa 30 de metri aproape central, spectatorii din tribună să îl ceară pe Vlăduț să-și arate pentru ultima oară măiestria la executarea acestui gen de lovitură. După ce a primit permisiunea antrenorului acesta s-a conformat și nu și-a dezamăgit nici de această dată fanii. Mingea lovită în stilu-i caracteristic a descris o acoladă peste zidul format în fața sa și a coborât nu departe de bara din stânga tânărului portar R. Csapó care a reușit doar s-o respingă în față de unde a fost reluată în plasă, dintr-un unghi dificil, spre colțul lung de A. Hosu. Cu contribuția sa decisivă la golul victoriei orădenilor V. Ghețe a lăsat, în mod entuziasmant, să cadă cortina în urma ultimei sale reprezentații, ca jucător, în fotbalul nostru. Mulțumim Vlăduț pentru momentele încântătoare pe care ni le-ai oferit de-a lungul anilor! Cineva acolo sus te iubește!

După această victorie CAO se pregătește să dea piept pe teren propriu, miercuri, 25 mai, ora 18:00 în prima întâlnire de la baraj cu CS Hunedoara.

Marcatori: Paul Chiș Toie 27 (penalty), Andrei Hosu 90 / Sergiu Ciocan 47

CAO: Ad. Barabaș (82 V. Ghețe) – R. Săutiuț, Cr. Urbanowski (30 D. Pop), S. Oșvat, A. Berdea, M. Balint (82 C. Roșu), P. Chiș Toie, R. Pop, A. Chindlea, D. Marina, A. Hosu.

Antrenor: Florin Farcaș

Lotus: Ed. Beke (79 R. Csapó) – P. Andraș, T. Paublusztig, A. Bala, R. Creț (66 D. Mailinger), S. Cucu, Șt. Meșter, P. Blăgea, G. Gitye (60 L. Țifra), Sg. Ciocan, Al. Jurcuț (46 D. Sala).

Antrenor: Gheorghe Ghiț

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Alin Revnic, Bogdan Pojar (ambii din Cluj-Napoca).

Observatori FRF: Mihai Jivan (Arad), Cătălin Pașcanu (Cugir).

În celălalt joc din play-off: Someșul Dej – Minaur Baia Mare 3-1 (1-1)

Au marcat:Gabby Batchabi 30, 46, Stefan Visic 66 / Raul Gherman 23

CLASAMENT

1. Minaur Baia Mare – 57 puncte

2. CAO 1910 Oradea - 54

………………………………………………………………………………………………

3. Lotus Băile Felix - 45

4. FC Someșul Dej 40