Stadionul orădean Iuliu Bodola va găzdui, sâmbătă, 21 mai, cu începere de la ora 18.00, întâlnirea dintre cele mai bune două echipe de fotbal bihorene, CAO și Lotus Băile Felix.

Mirajul echipamentului alb-verde

Clubul orădean CAO își încheie evoluția din această fază a competiției, pe teren propriu, în compania „lotușilor” din Felix, echipă care le-a produs destule bătăi de cap orădenilor în această ediție de campionat. După victoria din toamnă, scor 2-0, chiar la Sînmartin, orădenii în partida retur au obținut doar un egal (1-1), iar apoi au trebuit să se recunoască învinși, în faza a doua a competiției, cu același scor de 1-0 atât în deplasare, cât și pe teren propriu, în confruntările cu sânmartinenii. În acest moment „vulturii verzi” par să fie cu moralul ridicat după ce au reușit o victorie mai puțin scontată, etapa precedentă, chiar pe terenul liderului Minaur Baia Mare. Această izbândă a venit în urma altei victorii, cea în fața Someșului Dej, după ce în precedentele câteva întâlniri se părea că atleticii orădeni au uitat gustul victoriei. Însă trebuie să menționăm că aceste două succese au fost obținute în condițiile în care orădenii au evoluat în echipament alb-verde, revenind astfel la culorile tradiționale, și cine știe poate astfel a reînviat spiritul tradițional și competitiv al acestei echipe. Sigur că pentru aceasta a fost nevoie și de mult efort și concentrare în joc din partea flăcăilor noștri. Îmbucurător este faptul că apărarea, care devenise punctul nevralgic al echipei, a evoluat cu mai multă dezinvoltură, în cele două jocuri, fără a mai repeta inexactitățile din partidele precedente. Blocul ofensiv însă pare încă dator. Antrenorul Florin Fărcaș, la ultima întâlnire, a propus o nouă formulă în avanposturi, în prima parte a jocului, retrăgând pe banca de rezervă poate cei mai periculoși jucători din ofensivă, pe Fl. Chitaș și Sg Jurj. Și se pare că a fost inspirat din moment ce în prima parte a jocului de la Baia Mare s-au înscris ambele goluri care au asigurat până la urmă victoria. Din păcate, timp pentru cristalizarea unei noi formule în atac nu prea mai este în perspectiva întâlnirilor capitale pe care ni le aduce barajul. Partida cu Lotus ar putea fi o ultimă repetiție și prin prisma acestui aspect această întâlnire reprezintă o miză destul de serioasă pentru alb-verzi.

Lotus mizează pe tineri

În etapa precedentă după victoria în fața dejenilor „lotușii” și-au consolidat poziția pe ultima treaptă a podiumului. Și chiar dacă această poziție nu se premiază, conducerea, antrenorul Ghe. Ghiț, pot să fie mulțumiți după ce au aruncat în luptă o serie de tineri, pe tot parcursul play-off-ului, care au jucat mai mult decât promițător, confirmând în mare măsură speranțele puse în ei. Dar pentru ca acești tineri să se dezvolte armonios este nevoie și de aportul jucătorilor mai experimentați, cum este și „veteranul” Fl. Pop. Fostul veritabil fundaș al „lotușilor”, având acum atribute ofensive, a fost principalul artizan al ultimei victorii a bihorenilor din Sînmartin prin cele două goluri înscrise în poarta Someșului Dej. Al doilea său gol a fost unul superb după ce a finalizat cu o scăriță de efect peste portarul clujean Toderean. Tinerii Sânmartinului au de la cine învăța fotbal de calitate. Probabil că tinerii „lotuși”, fără presiunea rezultatului, vor avea ocazia să învețe câte ceva și în partida care se va disputa sâmbătă pe stadionul Iuliu Bodola.

Cu miză sau fără miză suntem convinși că vom asista cu toții, cei dornici să fim martori la această ultimă încleștare bihoreană a sezonului, la o dispută interesantă între cele două formații care au în componență mulți tineri de viitor. Ca de obicei, costul unui bilet de intrare, la această întâlnire, va fi de 10 lei pentru adulți, iar copii sub 14 ani au acces gratuit.

CLASAMENT – PLAY-OFF

1. Minaur Baia Mare    8          5          1          2          14-5     9          58

2. CAO            8          4          0          4          7-6       1          51

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Lotus Băile Felix       8          5          1          2          8-9       -1         45

4.Someşul Dej  8          0          2          6          1-10     -9         37