Antrenorul Cristian Achim a explicat la finalul meciului cu Dinamo, care i-a asigurat calificarea la turneul final al Cupei României, cum a fost posibil ca echipa pe care o pregătește să-i învingă pe bucureșteni cu scorul de 121-39.

Formația orădeană a jucat la intensitate maximă în meciul cu Dinamo cu scopul de a anula deficitul de 20 puncte (67-87) înregistrat în partida cu U-BT Cluj-Napoca și a reușit acest lucru, calificându-se la Final 8 din postură de cel mai bun loc 2 al fazei de calificare. „Trebuie să recunoaștem că acest rezultat a fost obținut în fața unui adversar care a avut doar trei jucători străini și niciun om mare, niciun pivot. Rezultatul este mincinos și neadevărat ca să fim cinstiți din această cauză. Noi am încercat să luăm absolut tot din situația aceasta. Ne-am dorit să jucăm fiecare apărare corect, să ne alimentăm atacul, ceea ce am reușit. Nimeni din echipa noastră nu și-a dorit să umilească echipa adversă. Pur și simplu acesta este sistemul de desfășurare. Nu a fost vorba despre nimic altceva. S-a întâmplat să fim repartizați în aceeași grupă cu U-BT Cluj-Napoca. La fel de adevărat este și faptul că Dinamo nu s-a lăsat. Nu s-a dat la o parte. Dacă ne-ar fi lăsat, ar fi făcut-o la o diferență de puncte necesară. În primul rând eu nu pot să cred asta, deși știu că există meciuri trucate sau jucători care truchează meciuri. Nu pot să concep una ca asta. Muncești o viață ca să-ți pătezi imaginea? De ce să faci așa ceva? Ca să ce? Eu știu că Dinamo nu este această echipă. Au jucat fără om mare și le-au lipsit Sean Evans și Zarko Djuric. Doi jucători foarte buni. Cu acești jucători în teren, Dinamo este o cu totul altă echipă. Acest meci nu reflectă cu adevărat valoarea echipei Dinamo. A fost o situație fericită pentru noi. Noi am făcut tot ce am putut pentru a profita cât mai mult de acest lucru”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, la finalul meciului cu Dinamo.

Formațiile calificate la Final 8: Rapid București, U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, CSU Sibiu, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș și Petrolul Ploiești.

Situația în fiecare din cele șase grupe:

Grupa A

  1. Rapid București - 2-0
  2. FC Argeș - 1-1, coșaveraj +3
  3. CSM Târgu Jiu - 0-2, coșaveraj -12

Grupa B

  1. U-BT Cluj-Napoca - 2-0
  2. CSM CSU Oradea - 1-1, coșaveraj +62
  3. Dinamo București - 0-2, coșaveraj -105

Grupa C

  1. CSM Târgu Mureș - 2-0, coșaveraj +26
  2. CSM Galați - 1-1, coșaveraj +9
  3. CSM Focșani - 0-2, eliminată

Grupa D

  1. Petrolul Ploiești - 2-0, coșaveraj +10
  2. SCM Timișoara - 1-1, coșaveraj -5
  3. SCM U Craiova - 0-2, coșaveraj -5

Grupa E

  1. CSO Voluntari - 2-0
  2. Corona Brașov - 1-1, +32
  3. Laguna București - 0-2, -68

Grupa F

1. CSU Sibiu - 2-0

2. CSM Constanța - 1-1, coșaveraj +36

3. CS Vâlcea - 0-2, coșaveraj -55