Multiplu medaliat cu argint și bronz la precedente ediții de Campionate Europene sau Mondiale de judo veterani, orădeanul Aurel Gavriș tocmai a auzit în premieră imnul României de pe prima treaptă a podiumului. De asemenea, fost campion mondial în 2022, orădeanul Andrei Ötvös și-a trecut în palmares și un titlu de vicecampion european.

Ediția 2024 a Campionatelor Europene de judo masters a reunit la Sarajevo peste 700 de competitori din 35 de țări. În prima zi a competiției, concurând la 73 kg, M8, Andrei Ötvös i-a învins, în sferturile de finală, pe cehul Bohumir Sarsoun, iar în semifinale pe francezul Christian Figari, dar a pierdut finala în fața francezului Mohamed Halabi.

În a doua zi a turneului continental, Aurel Gavriș, +100 kg, M4, a câștigat de o manieră categorică, prin ippon, toate meciurile sale: sfertul de finală cu italianul Carlo Lestani, semifinala cu slovacul Ratislav Cicmanec și finala cu finlandezul Juha-Matti Salmela. Fotografii elecovente din concurs se găsesc pe site-ul Uniunii Europene de Judo www.eju.net.

Ambii componenți ai Master Judo Club Tora Oradea se pregătesc sub coordonarea antrenorilor Aurel Pleș și Alexandru Chirilă, ultimul fiind prezent la Sarajevo pentru a-și încuraja sportivii. Dealtfel, sensei Chirilă a surprins, pe propria pagină de facebook, și evoluția celorlalți români participanți la CE din capitala Bosniei-Herțegovina.