Judo-ul orădean a fost bine reprezentat în cadrul unei alte competiţii internaţionale. Astfel, Alexandru Popa şi Tudor Blăhuţa, ambii sportivi legitimaţi la LPS Bihorul, s-au clasat pe podium în cadrul competiţiei care s-a desfăşurat recent la Zvornik, în Bosnia-Herţegovina.

Exceptând Serbia şi Kosovo, toate celelalte ţări din Balcani au fost reprezentate în cadrul întrecerii care s-a desfăşurat, pe o căldură sufocantă, în Sala Sporturilor din Zvornik. Ţara noastră a fost reprezentată de către „crema” pe care judo-ul românesc o are la această categorie de vârstă, campioni şi vicecampioni naţionali sau, în absenţa vreunuia dintre ei, de către medaliaţii cu bronz, maxim 2 la fiecare categorie. Tricolorii au avut o evoluţie foarte bună astfel că, la finalul competiţiei, România s-a clasat pe locul I în ierarhia pe naţiuni. Triclorii au fost urmaţi de către Bosnia Herţegovina, ţara gazdă, şi Turcia.

Cei doi orădeni care au reprezentat România la Campionatul Balcanic de juniori au fost Alexandru Popa (60 kg) şi Tudor Blăhuţa (100 kg). De menţionat că ambii sportivi se află la primul an de juniorat. Alex Popa a devenit vicecampion balcanic după ce a câştigat 2 meciuri la ippon, în faza grupelor în faţa unui bulgar şi, în semifinale, în dauna unui sportiv din Turcia. În finală însă, din cauza unei mici neatenţii, Alex a pierdut în faţa unui alt reprezentant al României, un judoka din Focşani. Tudor Blăhuţa, celălalt orădean prezent în concurs, a câştigat la ippon meciul din grupă cu un reprezentant al ţării gazdă, apoi a pierdut la wazari, în semifinale, în faţa unui bulgar şi a învins la ippon pe un muntenegrean în lupta pentru medalia de bronz. Ambii sportivi, legitimaţi la LPS Bihorul CSM Oradea, sunt pregătiţi de către profesorul Emil Morar.