Delegaţia bihoreană prezentă la ediţia a 49-a  Campionatului European de  Karate Wado-Kai, sub egida Federației Române de Arte Marțiale (FRAM), desfăşurat zilele trecute la Sala Polivalentă din București s-a întors acasă cu zece medalii. În competiţie au fost înscrişi 400 de sportivi din 18 ţări.

Bihorul a participat cu opt sportivi de la C.S. Tripa Salonta, în parteneriat de colaborare cu Centrul de Performanţă Shogunul Oradea și catedra de Karate Shotokan a Palatului Copiilor Oradea. „Am fost sprijiniți de Federația Română de Arte Marțiale, Departamentul de Karate Wado-Kai, Clubul Shogunul, Palatului Copiilor Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, precum şi de părinţi, care au susţinut deplasarea la acest concurs”, a afirmat prof. Ioan Vaida.

Sportivii bihoreni au obţinut o medalie de aur, cinci de argint şi patru de bronz. Cel mai bun rezultat i-a aparţinut lui Denis Claudius Donea, campion european, la proba de kumite individual, la categoria +50 kg minicadeţi.

În postura de vicecampioni europeni au încheiat concursul Luca Lalescu la kumite individual - 68 kg juniori şi la kumite echipe juniori, Alexandru Arghiroiu la kumite echipe juniori, Sara Lipai şi Andreea Kela la kumite echipe junioare.

Pe locul trei s-au clasat Octavian Paul la kumite individual - 57 kg cadeţi, Andreea Kela la kumite individual - 57 kg junioare, Alexandru Foltuţ la kumite individual minicadeţi şi Ştefania Lipai la kumite individual + 50 kg minicadete.

„Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără implicarea unor oameni minunaţi, cărora le mulţumim că sunt alături de noi. De asemenea, felicitări consilierilor tehnici: domnul Ioan Andrei Tripa, managerul de concurs, profesorului Ioan Vaida, domnişoarei Tania Florina Avram, care au participat în calitate arbitru, şi nu ultima dată felicitări antrenoarei de lot Elena Vaida", a menţionat clubul bihorean într-un comunicat.

Deschiderea oficială a Campionatului European de Karate Wado-Kai de la Bucureşti a fost oficiată de Florentin Marinescu - 10 Dan, preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale şi de promotorul şi pionerul wado-kai România, preşedintele de departament, Tchabass Frederico Tavares - 7 Dan.