Cotată printre marile favorite la cucerirea trofeului, naționala României de minifotbal a pierdut la limită (0-1)finala Campionatului European în fața selecționatei Azerbaidjanului, un adversar aflat în premieră la o asemenea competiție. Printre tricolori, deveniți astfel vicecampioni europeni, s-au aflat și bihorenii Marius Balogh și Andrei Ferik, ambii având prestații apreciate la acest turneu final.

Localitatea Kosice din Slovacia a găzduit întrecerea la care naționala României era favorită să o câștige după ce a trecut în sferturi de selecționata Cehiei. Cea de-a 10-a ediție a europenelor de minifotbal a fost câștigată de către selecționata Azerbaidjanului, aflată pentru prima dată la un turneu final. De menționat faptul că tricolorii au câtigat nu mai puțin de 6 din cele 10 ediții ale acestei întreceri. Mai mult, cele două adversare din finală s-au duelat și în faza grupelor, câștig de cauză având tricolorii care s-au impus cu scorul de 2-0.

Au asediat poarta azerilor, dar n-au marcat

În marea finală, azerii au fost cei care au deschis scorul, acel gol fiind singurul marcat pe tot parcursul partidei. A fost pentru prima dată când elevii lui Virgil Bejenaru au fost conduși, orice efort de egalare fiind sortit eșecului. Singura reușită a meciului a purtat semnătura lui Mammadov care a marcat în minutul 25 cu un șut norocos printre picioarele lui Andrei Nemițanu după o acțiune construită împreună cu Soltanov. Repriza secundă a fost practic un asediu total la poarta lui Karimi care a reușit să rămână neînvins și a fost declarat portarul turneului mai ales după această prestație. Și un tricolor, Mircea Ungur, a fost premiat la finalul competiției. Acesta a primit distincția pentru cel mai bun fundaș al turneului. Iubitorii acestui sport din Bihor au avut cui să facă galerie, județul nostru având doi reprezentanți printre tricolori. Este vorba despre mezinii echipei, Marius Balogh (22 ani) și Andrei Ferik (24 ani), ambii legitimați la AEK Oradea, care s-au aflat în premieră la o asemenea competiție. Ferik a marcat 3 goluri și a transformat lovitura de departajare decisivă în semifinala cu Bulgaria, iar Balogh a deschis seria penalty-urilor cu goluri în meciurile cu Cehia (sferturi) și Bulgaria (semifinală).

România la Euro 2022: Ionuț Neacșa și Laszlo Klein – Mircea Ungur, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Balea, Ionuț Alecu, Andrei Nemițanu, Andrei Apostol, Andrei Ferik, Andrei Moldovan, Marius Balogh, Ionuț Chețan, Răzvan Plopeanu și Dragan Paulevici. Antrenor: Virgil Bejenaru