Deşi au avut în faţă cel mai abordabil adversar dintr-o Grupă B în care se mai regăsesc echipele Rusiei şi Serbiei, poloiştii tricolori au fost învinşi 8-9 (2-2, 2-3, 4-1, 0-3) de către selecţionata Olandei.

Partida, desfăşurată în Duna Arena din Budapesta, a fost echilibrată în cea mai mare parte a timpului, zarurile fiind aruncate în secvenţa decisivă. Unul dintre golurile tricolorilor a fost înscris din lovitură de pedeapsă de către Vlad Georgescu, sportiv legitimat la CSM Oradea. Naţionala României a început bine jocul instalându-se la conducere (1-0 şi 2-1). Totuşi, până la finalul primului sfert, băieţii pregătiţi de către Athanasios Kechagias au fost egalaţi. Olanda s-a distanţat la două goluri în al doilea sfert, dar Mihnea Gheorghe a redus din diferenţă până la pauza mare. Orădeanul Marius Ţic a avut o formă deosebită în sfertul al treilea în care tricolorii au egalat de două ori şi chiar au trecut la conducere pe tabela de marcaj. Din păcate, în secvenţa decisivă, cu 4 minute înainte de final, România, fără Tiberiu Negrean (bolnav), s-a văzut egalată şi apoi condusă prin golul marcat de Van Ijperen. Vlad Gergescu, elevul lui Dorin Costrăş la CSM Oradea, ar fi putut egala dar a irosit o superioritate numerică. Tot ieri s-a disputat şi celălalt joc din prima rundă a Grupei B, Rusia – Serbia, dar acesta s-a terminat după închiderea ediţei.

 

În următoare partidă, tricolorii se vor duela mâine, de la ora 14.00, cu reprezentanţii Serbiei.

România: Marius Ţic – Cosmin Radu 1 gol, Mihnea Gheorghe 3, Victor Atipa, Andrei Prioteasa 2, Vlad Georgescu 1, Tudor Fulea 1, Robert Gergelyfi, Nicolae Oanţă, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Şerban Abrudan. Selecţioner: Athanasios Kechagias.