Cea mai veche şi mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor, Cupa Redpoint, şi-a încheiat a 11-a ediţie. De altfel, organizatorul concursului, Clubul Sportiv Redpoint Oradea, împlineşte în acest an 11 ani de activitate susţinută în domeniul sportului de performanţă.

Cu peste 80 de sportivi pe linia de tragere, a 11-a ediţie a Cupei Redpoint la tir cu arcul a reunit la start arcaşi din tot judeţul, de la diviziile de arc tradiţional, barebow, compound şi bowhunting. Au participat şi oaspeţi din alte judeţe (Timişoara, Arad, Hunedoara, Cluj). Concursul s-a desfăşurat pe ţinte de field, la distanţe cunoscute şi necunoscute, precum şi pe ţinte de target pentru diviziile olimpic şi compound. Competiţia a fost un succes pentru organizatori, în total C.S. Redpoint cîştigând, cu susţinerea DJST, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, Decathlon, Banca Transilvania şi Consiliului Judeţean Bihor, 7 medalii de aur, 2 de argint şi 4 de bronz.

Astfel, categoria compound master a fost câştigată de Leonard Ionel de la Bearpaw Timişoara, iar cea de compound seniori de Szekely Eduard (White Lion), urmat de Daniel Vucetin (TM Archery) şi de Ciprian Mariş (Pretorienii Deva). La două categorii, barebow master şi nbarebow seniori, C.S. Redpoint a ocupat integral podiumul prin familia Darna (Călin, Cătălin şi Marin) şi doi "stranieri" arădeni, Cosmin Bota şi Alexandru Merce. Surpriza concursului, Cristina Mariş (Bearpaw), a reuşit la barebow senioare un punctaj net superior bărbaţilor: 230 de puncte. La cea mai disputată categorie, cea de seniori arc tradiţional replică istorică, s-a impus Marius Ilea (Nomad Archers), urmat de colegul lui de club Ridi Ferenc şi de Guba Jozsef (Phoenix Săcueni). La concurs au participat, în premieră, şi doi arcaşi de la Tinca: "Ne dorim să dezvoltăm acest sport şi în zona Tinca şi să înfiinţăm acolo un club sportiv", spune Dacian Romi Sav, care este şi singurul constructor de arcuri din jumătatea de nord a ţării.

În clasamentul general, după patru etape, conduce Nomad Archers cu 260 de puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 167 de puncte şi de White Lion cu 154 de puncte, Phoenix Săcueni cu 89 de puncte, Haiducii Salonta cu 18 de puncte şi Dacus Archery Tinca, cu 8 puncte.