Aproape 100 de arcaşi din România şi Ungaria s-au înscris la cea de-a doua etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, desfăşurată în vechea cetate de pământ de la Biharia. Reuşita numerică a acestei etape se datorează în exclusivitate C.S. Nomad, organizatorul competiţiei.

Au participat sportivi legitimaţi la toate cluburile şi asociaţiile bihorene (Nomad Archers, Redpoint Oradea, Blueline Nojorid, White Lion, Haiducii Salonta, Phoenix Săcueni) şi, hors concours, arcaşi din alte judeţe şi din Ungaria. Competiţia a fost deschisă tuturor categoriilor de vârstă şi diviziilor de arc (tradiţional, bowhunter, barebow, olimpic, compound). Concursul a fost organizat sub formă de traseu cu 21 de staţii diferite, câte 3 săgeţi pe fiecare staţie (mai puţin pentru compound şi olimpic, care au tras la ţinte target, la 50 de metri). Pentru dificultate, unele ţinte au fost rotative sau mişcătoare.

La majoritatea categoriilor de arc tradiţional gazdele au fost pe locurile fruntaşe, în special la categoriile de seniori şi copii, unde s-au remarcat Toth Imre şi Kajtsa Denes (Nomad), iar la copii Vanesa Noemi Tiriteu şi Ridi Zsuzsa (ambele de la Nomad), precum şi Kovacs Kyra (Phoenix Săcuieni). La barebow seniori primele două locuri au revenit sportivilor Redpoint, Cătălin Darna şi Marin Darna, urmaţi de Szabo Istvan de la White Lion. La categoria bowhunter seniori locul 1 a fost adjudecat de Peter Erno (White Lion). Cei 8 sportivi ai C.S. Redpoint participanţi au reuşit să câştige nu mai puţin de 7 medalii de aur şi una de argint, cu sprijinul Liceului Sanitar, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix şi Banca Transilvania. După două etape, pe locul 1 în clasamentul pe cluburi se află Nomad Archers, urmat White Lion, Redpoint Oradea, Phoenix Săcueni şi Haiducii Salonta. Aceasta este a 6-a ediţie a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura din ţară care derulează un campionat judeţean. Următoarea etapă, Cupa Redpoint, va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la Oradea, în Parcul Cetăţii.