Elevii lui Sensei Ghiță Toderici, centura neagră 3 DAN, au îmbogățit palmaresul secției de arte marțiale a Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș cu cinci noi medalii, toate obținute la ultima ediție a Campionatului Național de Ashihara Karate - proba Kumite.

Deoarece ediția programată anul trecut nu s-a mai disputat din cauza pandemiei, la întrecerea găzduită de Brașov, în perioada 18-19 septembrie, au participat circa trei sute de sportivi, ceea ce a făcut ca traseul spre semifinale și, implicit, medalii să fie mai lung ca altădată.

După cum preciza Sensei Ghiță Toderici, delegația beiușeană a cuprins 12 sportivi, cinci dintre aceștia urcând pe podium. Astfel, Ioana Voiț a devenit vicecampioană națională la categoria „Minus 18 ani”, în timp ce Bianca Schmadl și Carla Horge (ambele la categoria „Minus 16 ani”), Carla Toma (la „Minus 12 ani”) și Gabriel Toderici (Seniori, „Minus 90 kg”) s-au întors de la Brașov medaliați cu bronz.

Făcând o analiză succintă a prestațiilor elevilor săi, Sensei Ghiță Toderici își exprimă regretul că Gabriel Toderici, care, din cauza unor probleme personale, nu s-a putut antrena la nivel maxim, s-a oprit pe treapta a treia a podiumului Naționalelor. Reputatul antrenor beiușean aștepta mai mult și de la Ștefan Galea, chiar dacă acesta este în primul an de seniorat. La plusuri, Sensei Ghiță Toderici a menționat prestațiile excelente ale debutantelor Bianca Schmadl și Carla Toma, care, la prima lor competiție majoră, au obținut locul trei.

Întrebat ce urmează pentru karateka beiușeni, Sensei Ghiță Toderici a vorbit despre Campionatul Mondial de la București, din perioada 5-7 noiembrie, precizând că, în condițiile în care Ministerul Tineretului și Sportului finanțează doar participarea finaliștilor recent încheiatei competiții naționale, speră că mai mulți elevi de-ai lui să fie totuși selecționați, chiar dacă, odată chemați la lotul național, vor fi obligați să-și acopere singuri cheltuielile de participare la Mondiale.

Un aspect pozitiv pe care Sensei Ghiță Toderici a ținut să-l sublinieze chiar la finalul interviului nostru se referă la sprijinul venit din partea conducerii „Bihorului”, pentru prima oară toate costurile participării la o competiție de nivel național fiind acoperite de club.