Ediția din acest an a Campionatului Național de box feminin s-a desfășurat pe parcursul săptămânii trecite, la Constanța. Cu acest prilej, pugilistele bihorence Roxana Hamza și Clarisa Scurt au devenit din nou campioane naționale.

La cei 20 de ani ai săi, Roxana Hamza, de la Basti Box Salonta, are un palmares de invidiat. Tânăra pugilistă a luptat la Constanța din postura de favorită a categoriei 52 kg a cărei campioană a fost și a rămas în continuare. În finala categoriei, Roxana Hamza a învins-o, la puncte, pe Denisa Lakatos, de la CS Restart Satu Mare.

Cel de-al doilea rezultat de excepție i-a aparținut Clarisei Scurt, pugilistă care a evoluat având dublă legitimare, Crișul Oradea – Boxing Club Aleșd. Aceasta a reușit să devină campioană națională de junioare în cadrul categoriei de greutate 54 kg după ce a trecut în finală, la puncte, de sportiva Ionela Negoiță. Clarisa, o componentă a lotului național de junioare, a fost campioană și anul trecut, dar la categoria de greutate 50 kg.

CS Basti Box Salonta a mai fost reprezentat de o sportivă la întrecerea desfășurată la Constanța. Este vorba despre Roxana Daneș, aflată în premieră la un asemenea eveniment. Cu toate acestea, tânăra pugilistă a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului cucerind astfel medalia de bronz a categoriei de greutate +80 kg. Roxana a câștigat o luptă, cea cu Mădălina Iacobuță. În semifinale a fost învinsă de către Livia Joița (CSM Pitești), cea care avea să devină campioana categoriei. De menționat că piteșteanca este medaliata cu bronz a ultimei ediții a Campionatului European de junioare.

 

Basti Box, rezultate excelente și în Polonia

Clubul de box salontan a fost foarte activ în ceea ce privește participarea la concursuri în ultima perioadă și spunem asta deoarece Basti Box a avut nu mai puțin de 7 reprezentanți la o competiție desfășurată recent în Polonia, la Mielec. Aceștia au fost printre cei mai buni pugiliști, reușind mereu să se claseze pe podium, după cum urmează: Darius Stegari (16 ani – 63 kg), Cătălin Moț (12 ani – 64 kg) și Fabio Budai (12 ani – 36 kg) – toți învingători la categoriile la care au concurat, în timp ce Dănuț Mititelu (17 ani – 48 kg), Paul Marta (17 ani – 67 kg), Patrik Birta (14 ani – 66 kg) și Laszlo Robert (16 ani – 75 kg) s-au clasat pe locul al doilea. Darius Stegari a fost desemnat cel mai bun pugilist al turneului. Component al lotului național de juniori, Darius participă în această perioadă, până pe 6 octombrie, la un stagiu de pregătire centralizată, la Călărași. Echipa Basti Box salonta a fost însoțită în Polonia de către antrenorii Gheorghe Brad și Florin Delamarian.