Trei titluri de campion naţional, cinci medalii de aur şi două de argint, acesta este bilanţul celor mai tineri trăgători cu arcul de la CS Crişul Oradea, mult peste obiectivul aşteptat.

„Mă surprinde plăcut că aceşti copii şi tineri îşi depăşesc mereu obiectivele competiţionale fixate de antrenori. Într-un sport de mare disciplină, atenţie şi răbdare, sportivii noştri de la secţia de tir cu arcul obţin constant rezultate nu foarte bune ci de-a dreptul excelente. Este uimitor", spune Pető Dalma Csilla, directorul CS Crişul Oradea.

Deţinător en-titre al titlurilor de campion naţional la copii atât la indoor cât şi la outdoor, Florian Bologan şi-a demonstrat încă o dată măiestria obţinând en fanfare cel de-al doilea titlu şi tricou de campion naţional la outdoor, cu un scor zdrobitor în faţa adversarilor de la Viitorul Belceşti.

O victorie remarcabilă a reuşit Haragos Adrienn, care a adus la Oradea, pentru prima dată în istoria clubului, titlul şi tricoul de campioană la arc olimpic copii. Cu un scor foarte bun (608 puncte în condiţiile în care a avut şi câteva defecţiuni tehnice la echipament), Adrienn a surclasat concurente mult mai experimentate.

Titlul şi tricoul de campioană la cadete compound a fost de la început disputat între Mara Mihociu şi Alexandra Oanea, ambele de la CS Crişul Oradea. După ce în calificări s-a impus Mara, în finală Alexandra a fost cea care a câştigat titlul, la diferenţă de trei puncte! Pe locul 3 s-a situat Erdely Stana (SCM Deva).

O medalie de aur a obţinut şi Matei Piloca (juniori 2 compound), iar Sofia Derecichei a adus argintul în proba similară feminină. Cei doi sportivi au mai fost răsplătiţi şi cu medalia de aur la echipe mixte juniori 2.

Sportivii au fost premiaţi de reprezentanta României la Olimpiada de la Paris, Mădălina Amăistroaie. Rezultatele arcaşilor orădeni se datorează şi susţinerii mai multor sponsori. Sportivii orădeni se pregătesc acum pentru Campionatul Naţional de juniori şi seniori, care va avea loc la începutul lunii septembrie.