Tengo Salonta rămâne lider detaşat şi după etapa a 3-a a Campionatului Naţional de tenis cu piciorul desfăşurată la Dumbrăviţa. La fel ca și la precedentul turneu, etapa s-a desfășurat în condiții speciale, respectarea normelor medicale și de distanțare fizică impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Meciurile s-au disputat pe cele trei terenuri din jurul Stadionului Ștefan Dobay din localitate. Etapa a consemnat debutul echipei din Baia Mare, dar și primele jocuri susținute de orădenii de la Futnet în sezonul actual.

Acomodați cu noul sistem de punctare care premiază fiecare set câștigat, echipele au evoluat cu multă ardoare, oferind dispute echilibrate la fileu, majoritatea jocurilor încheindu-se la diferență minimă. Chiar dacă, de această dată, nu a mai fost nevoie de departajarea echipelor pe baza punctaverajului, etapa de la Dumbrăvița a confirmat ascensiunea echipelor mici, care au reușit să obțină punct și chiar puncte în duelurile cu adversarii mai bine cotați. Astfel, campionii de la Tengo Salonta au cedat punct în disputa cu Baia Mare, echipă care s-a remarcat și în disputa cu timișorenii. Ghinionista precedentelor două runde, Superstar Black Hill Vatra Dornei a învins în mod categoric, finalista etapei a doua, Tengo Juniori Salonta și a fost aproape de calificarea în semifinale, însă, în cele din urmă a fost devansată de echipa gazdă, Dumbrăvița Timiș și de finalista ediției din 2019, Futnet Oradea.

Semifinala a fost una bihoreană, Tengo Salonta dispunând de Futnet Oradea, scor 2-1, care s-a consemnat şi în cealaltă partidă din penultimul act, între Fotbal-Tenis Timişoara şi Dumbrăviţa Timiş.

Singurul meci din careul de ași care nu a avut nevoie de prelungiri a fost finala mica adjudecată de localnicii de la Dumbrăvița, scor 2-0, în fața orădenilor. Finala mare dintre Salonta și Timișoara a fost câștigată de salontani cu scorul de 2-1 (victorie la dublu și simplu pentru salontani, în timp ce bănățenii s-au impus la triplu).

„Familia tenisului cu piciorul din România, care în prezent numără 10 membri, a revenit cu plăcere la Dumbrăvița, o localitate ai cărui edili sunt conștienți de rolul important pe care sportul îl are în viața comunității, alocând resurse financiare generoase pentru susținerea activității cluburilor din comună. Iar acolo unde sunt investiții, apar și rezultatele. Am mai întâlniti edili care ne-au onorat cu prezența la festivitatea de premiere, dar mai rar mi-a fost dat să văd ca primarul și viceprimarul unei localități să-și sacrifice din timpul extrem prețios pentru a susține echipa locală pe durata unei finalelor” – a precizat salontanul Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor.

 Următoarea etapă va avea loc la Vatra Dornei pe 22 august.

Loturile echipelor bihorene:

Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Alex, Sorean Vasile, Illyés Gergö, Denis Purja.

Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel, Suciu David.

Futnet Oradea: Szabo Levente, Adrian Botoș, Ioan Creț, Paul Creț.

 

Clasament general:

1. Tengo seniori - 73 puncte

2. Dumbrăviţa - 59 puncte

3. Timişoara - 54 puncte

4. Tengo Juniori - 48 puncte

5. Black Hill Vatra Dornei- 37 puncte

6. Junii Sătmarului - 22 puncte

7. Futnet Oradea - 19 puncte

8. Bucovina - 16 puncte

9. Karaffe Baia Mare - 12 puncte

10. Negreşti Oaş - 9 puncte