Echipa de polo U14 din cadrul CS Crișul Oradea a efectuat un stagiu de pregătire centralizată la Szentes, în Ungaria, unde, la final, a participat la competiția internațională dotată cu trofeul Cupa Diapolo, întrecere pe care de altfel a și câștigat-o la această categorie de vârstă.

Cea de-a 19-a ediție a concursului internațional de polo Cupa Diapolo a adunat la start nu mai puțin de 35 de echipe, la 4 categorii de vârstă. Printre acestea s-a regăsit și formația orădeană CS Crișul, coordonată de către antrenorii Dorin Sava și Vekerdy Ladislau, care a avut în componență copii născuți în anul 2008 și mai mici. „Locul întâi la această competiție este rezultatul inițiativei clubului de a oferi sportivilor un program de vară adecvat, iar pe această cale mulțumim părinților pentru răspunsul pozitiv, organizatorului de activități Vekerdy Ladislau și antrenorului Sava Dorin, pentru implicare”, transmit cei de la CS Crișul Oradea.

Rezultate înregistrate de către Crișul Oradea la Cupa Diapolo au fost: 20-6 cu CSM Békéscsabai Csirkefogók (Ungaria), 24-7 cu CSM Zemplén (Ungaria), 23-2 cu Delfinas Vilnius (Lituania), 27-8 cu Aquasport Târgu Mureş și 14-9 cu gazdele de la CSM Szentes (Ungaria). Așadar, victorii categorice obținute în toate cele 5 partide disputate, trei dintre acestea fiind în fața unor reprezentante ale poloului maghiar, unul dintre cele mai puternice din lume.

Componența echipei CS Crișul: Szucs Peter, Boros David, Orsos Roland, Achim Victor, Pop Cotuna Adrian, Tirla Eduard, Orient Michael, Popa Mihuța Alex, Dunca Marc, Feke Denis, Nagy Benjamin, Achim Turdor, Holhos Darius, Kadar Marton, Berde Mihnea, Tirla Adrian și Cercel Eduard. Antrenori: Dorin Sava și Vekerdy Ladislau.