ACS CAO 1910 Oradea și-a continuat seria meciurilor de verificare în compania unor echipe din județul Arad. Sâmbătă, orădenii s-au confruntat cu Șoimii Lipova, locul 2 în Liga III, Seria 10, de care au dispus cu 4-2 (1-1).

„Șoimii” s-au năpustit din start asupra adversarului, controlând prima parte. Dominarea arădenilor a fost concretizată la mijlocul reprizei de Prună, dintr-o lovitură de la 11 metri dictată pentru un fault comis de Mintaș asupra lui Paulevic (1-0). CAO a avut reacție spre finalul reprizei, reușind să egaleze la prima acțiune mai periculoasă. Hosu a centrat de pe partea stângă și C. Roșu (39) a reluat eficient din cădere din marginea careului mic (1-1).

Echipa orădeană s-a dovedit și mai motivată după pauză, punându-și deseori adversarul în dificultate. Hosu (49) și A. Lezeu (51) au ratat de puțin ținta, dar Codoban (56) s-a dovedit mai inspirat, profitând de o minge „cadou” de la un adversar (1-2). Tot CAO a făcut legea pe „sinteticul” stadionului Motorul din Arad, creându-şi alte ocazii importante de a marca. Scăpat singur cu portarul, Hosu (58) a trimis mingea pe lângă poartă, iar Codoban (60) a şutat de la 16 metri, însă mingea a întâlnit bara. Până la urmă, Hossu (66) a interceptat  mingea trimisă neglijent de un adversar şi a trimis-o la colţul scurt (1-3).

Pe fondul schimbărilor din ambele garnituri, meciul s-a mai echilibrat în ultima parte. Cu un sfert de oră înainte de final, șoimii au devenit din nou periculoși, iar Andrei Gavrilă a redus din diferență, cu o execuţie de la 17 metri (2–3). În minutul 90, Patrick Blăgea a recuperat o minge la centrul terenului, a avansat spre poarta adversă şi l-a învins pe Raul Buta, fostul portar al CSM Olimpia Salonta, cu un șut plasat, refăcând diferenţa de două goluri (2-4).

Următoarea partidă amicală, și ultima a perioadei de pregătire, va avea loc sâmbătă, la Oradea, în compania echipei de Liga a IV-a, Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Şoimii Lipova: A. Iliescu - T. Nagy, D. Pop, A. Popa, Filimon (C) - Gherasim, Salhi, Prună, Trip - Trabalka, Paulevici. Au mai intrat: R. Buta - Al. Hațegan, Polgar, Bercu, Stoin, M. Vlad, A. Gavrilă, Ristin, Simedru, Ciubăncan și Rz. Ardelean. Antrenori: Flavius Sabău, Marius Ciubăncan și Cătălin Bujor.

CAO: Verdeș - Cr. Copil (Urbanowski 73), Mintaș (D. Stan 73), Letan (L. Popa 84), Ioviță (Al. Popa 87) - Cherman (M. Kovács 73), R. Ardelean (Panti 84) - C-tin Roșu (T. Cociș 87), Codoban (D. Marina 78), Al. Lezeu (Blăgea 73) - M. Hosu (V. Dobrescu 73). Antrenori: Florin Farcaș - principal, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe - secunzi.