Federația Europeană de Baschet, asemenea altor asociații sportive, a decis ieri ca toate campionatele europene juvenile programate în acest an să fie anulate. Astfel, Campionatul European U18 masculin – Divizia B, care era programat să se desfășoare în perioada 24 iulie – 2 august la Oradea, nu va mai avea loc.

Ar fi fost al 8-lea Campionat European de baschet, în ultimul deceniu, găzduit de orașul de pe Crișul Repede. Anterior, în Oradea s-au desfășurat competiții juvenile similare în anii 2011, 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019. De asemenea, în 2015 s-a organizat o grupă contând pentru Campionatul European de baschet feminin la nivel de seniori.

Conducerea FIBA Europe a luat decizia de a anula toate competițiile continentale (16 la număr) de nivel juvenil ca urmare a pandemiei cu noul tip de coronavirus. FIBA Europe a anunțat că țările gazdă ale evenimentelor programate pentru această vară vor beneficia de prioritate în organizarea acelorași competiții pe parcursul anului 2021, dacă ele doresc acest lucru.