Medaliata cu bronz a Superligii naționale continuă să construiască lotul de jucători pentru viitorul sezon competițional. După ce și-a asigurat serviciile internaționalului David Belenyesi, bihorenii au reușit să îl convingă și pe Levente Vancsik, cel de-al doilea tricolor al echipei, să continue să joace în orașul de pe Crișul Repede până în 2026.

Noul tehnician al echipei, sârbul Petar Kovacevic, și-a asigurat postul de centru după ce Levente Vancsik, un sportiv de 29 de ani, a acceptat oferta de a continua la CSM Oradea pentru următoarele două sezoane competiționale. „Levi a evoluat pentru CSM Oradea pentru prima dată între 2017 și 2019. El a revenit la gruparea roș-albastră în vara anului 2022. Vancsik și conducerea clubului au agreat să continue împreună, astfel încât au parafat un nou acord, cu valabilitate pentru alte două sezoane. Vancsik a debutat la nivel de seniori alături de Amefa Arad, formație alături de care s-a format ca jucător de polo pe apă. A jucat pentru Debrecen pe parcursul sezonului competițional 2019/20, în primul eșalon maghiar, după care a jucat pentru Steaua București între 2020 și 2022, echipă alături de care a devenit campion național. Arădeanul evoluează pe post de centru și este în prezent component de bază al echipei naționale de polo pe apă a României. De altfel, Vancsik a ajutat prima reprezentativă la Campionatele Europene și Mondiale desfășurate la începutul acestui an calendaristic și se numără între jucătorii aflați în vizor pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, programate a se desfășura în vara acestui an. Totodată Levi Vancsik a dobândit o importantă experiență la nivel internațional prin intermediul aventurilor în cupele europene alături de Steaua București și CSM Oradea”, informează pagina de internet a clubului sportiv orădean.

Participă cu naționala la un puternic turneu în Serbia

În această perioadă, Levente, care se află în lotul lărgit al echipei României, participă la un puternic turneu internațional amical în Serbia acolo unde tricolorii vor avea ocazia să își măsoare forțele cu mai multe echipe naționale calificate la Jocurile Olimpice de la Paris. Rolul acestei competiții, la care participă Serbia, Franța, Muntenegru, Australia și Germania, este acela de a pregăti participarea la cel mai important eveniment sportiv al planetei. Ieri, după închiderea ediției, tricolorii au evoluat în compania Serbiei. Selecționerul Bogdan Rath va decide ulterior care sunt tricolorii pe care va conta la Jocurile Olimpice.

Programul celorlalte partide de verificare din cadrul turneului din Serbia arată astfel:

România - Muntenegru de la ora 20:00, 5 iulie

Franța - România de la ora 11:15, 6 iulie

România - Australia de la 20:00, 6 iulie

România - Germania de la ora 20:00, 7 iulie