FC Bihor şi-a asigurat în ultima perioadă serviciile a trei jucători care vin să contureze și mai mult proiectul pe care roș-albaștrii au afirmat că îl au în cadrul ultimei conferințe de presă. Cel mai sonor transfer al verii este atacantul Albert Stahl (25 ani), cel care vine la Oradea de la prim-divizionara UTA Arad. Ceilalți doi sunt mijlocaşul David Sala (19 ani) şi atacantul Andreas Chiriţoiu (20 ani). Toți trei au semnat contracte pe trei ani cu nou-promovata în liga secundă.

După Ioan Hora și Ioan Filip, cele două nume sonore transferate în această vară de către orădeni dar care sunt jucători aflați către apusul carierei, a venit și momentul celui mai important transfer realizat de FC Bihor până la acest moment. Este vorba despre extrema dreapta Albert Stahl, un jucător arădean cu peste 100 de meciuri jucate în prima divizie la cei 25 de ani pe care îi are. Atacantul a jucat ultima dată pentru UTA Arad, în prima ligă, dar în cariera sa a mai bifat prezențe la nume importante din fotbalul românesc așa cum sunt Rapid București sau Astra Giurgiu. La momentul transferului la echipa giuleșteană și alte formații precum U Craiova sau FC Botoșani se luptau pentru semnătura sa. Din păcate însă, la calitățile fizice pe care le are (o viteză mult peste media primei divizii și o înălțime de 1,80 metri), Albert Stahl nu a urmat în carieră tocmai traiectoria care i se anticipa. Rămâne însă un jucător cu reale calități de care cu siguranță FC Bihor are nevoie la acest moment. „Albert este un jucător de picior drept, care evoluează pe postul de atacant – extremă dreapta. El a semnat cu clubul nostru un contract valabil pentru  trei sezoane. Clubul FC Bihor îi transmite bun venit lui Albert Stahl şi mult succes cu echipa roş-albastră orădeană”, transmit cei de la gruparea roș-albastră. „Am venit cu gânduri bune la FC Bihor, să facem treabă. Am văzut că este un proiect serios, sănătos. Oradea este un oraş care merită să aibă fotbal. Sper să avem cât mai multe rezultate bune împreună şi să le facem oamenilor cât mai multe bucurii. Am întâlnit aici o echipă tânără, cu calitate, dar şi cu câţiva jucători cu experienţă. Sper să fie o combinaţie bună şi să scoatem maximul”, a declarat Albert Stahl, după semnarea contractului cu roș-albaștrii.

Un mijlocaș de perspectivă, dar venit de la o retrogradată

Născut la 24 august 2004, David Sala evoluează pe postul de mijlocaş central, activând ultima dată la CSM Alexandria, echipă retrogradată în Liga a III-a la care a fost împrumutat de la CS U Craiova. „Sunt bucuros că am ajuns la Oradea. Eu sunt mijlocaş central, atât ofensiv, cât şi defenisv, dar pot evolua, la nevoie, şi fundaş central, unde consideră antrenorul. Primul obiectiv cu FC Bihor este să rămânem în Liga a II-a, dar visul nostru este să promovăm în Liga I, ori în acest sezon, ori în sezonul următor, cât mai repede cu putinţă”, a declarat  David, după semnarea contractului.

Atacant cu FCSB în ADN

Din liga secundă, de la o altă echipă retrogradată, vine şi atacantul Andreas Chiriţoiu, născut la 26 octombrie 2003. La vârsta de 15 ani a făcut  pasul către FCSB, unde până la 17 ani a jucat la juniori. Apoi a ajuns în Liga a II-a, la Unirea Constanţa, Oţelul Galaţi, echipă cu care a obţinut promovarea în prima ligă, după care, pentru o scurtă perioadă, a făcut parte şi din lotul celor de la CS Tunari, iar ultima echipă la care a jucat a fost Progresul Spartac. Andreas a participat la Campionatul European cu echipa naţională U19 în Slovacia, în 2022, fiind golgheterul acestei generaţii.  „Pentru mine, acest transfer înseamnă foarte mult, pentru că, în aceste zile de când sunt aici, am observat că mă pot dezvolta foarte bine ca jucător. Am văzut că este un staff foarte bun şi profesionist, iar colegii sunt foarte ok. Mi se pare că este un grup foarte unit şi cred că putem face o treabă foarte bună împreună. În primul rând ne dorim să ne menţinem în Liga a II-a, acesta fiind un lucru foarte important. Dar, o să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas şi, dacă ne ajută Dumnezeu, dacă nu în acest an, în celălalt, sper să promovăm în prima ligă”, a afirmat Andreas Chiriţoiu.

Se negociază cu alți doi prim-divizionari

După ce a renunțat la nu mai puțin de 11 jucători, FC Bihor trebuie să ăși construiască un lot solid pentru liga a II-a. Din acest motiv conducerea clubului orădean poartă negocieri în această perioadă cu Deniz Giafer, jucătorul lui Dinamo București, și portarul argentinian Rodrigo Garcia Accinelli (31 de ani, 1,85 m) de la formația bulgară Beroe Stara Zagora acolo unde noul director tehnic al roș-albaștrilor a activat la un moment dat. Deniz Giafer (23 de ani, 1,82 m) este un fundaș central care are zeci de meciuri jucate la nivelul primelor două ligi pentru Dinamo București. A fost internațional de juniori și U20. Acesta a jucat în duelul cu FC Bihor din Cupa României, scor 1-1 pe Stadionul Iuliu Bodola.

În această vară, FC Bihor i-a mai transferat pe Ioan Hora (35 ani), Ioan Filip (35 ani) şi Ionuţ Ban (27 ani) şi a renunţat la 11 jucători: Marius Hosu, Eric Andrei Vînău, Sergiu Bactăr, Bogdan Vasile, Eduard Nergheș, Alex Cherman, Tamas Paublusztig, Krisztian Gagyi, Patric Andraș, Raul Ardelean și Răzvan Săutiuț.

În cantonament în Ungaria

Începând de ieri și până duminică FC Bihor efectuează un stagiu de pregătire centralizată în Ungaria acolo unde, pe parcursul zilei de joi, va disputa și o partidă de verificare în compania formației maghiare Monostorpalyi SE. După revenirea în țară, FC Bihor va mai disputa doar două amicale. Sâmbătă, 20 iulie, va întâlni pe CSC Dumbrăvița (Liga a II-a), iar după șapte zile, pe 27 iulie, va juca împotriva echipei SCM Zalău (Liga a III-a).