De zece ani la timona echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea, Cristian Achim a fost ovaţionat şi sărbătorit de fani la finalul meciului cu CSU Sibiu.

„În primul rând doresc să mulțumesc fanilor pentru primirea făcută. Doresc să mulțumesc tuturor oamenilor fără de care eu nu aș fi putut să ajung la zece ani alături de această echipă. Managerul echipei în momentul venirii mele și actualul președinte, domnul Șerban Sere, președintele clubului din momentul numirii mele în funcție, domnul Florin Birta, domnul primar, sponsorii… Este o foarte mare fericire că după zece ani am ajuns în acest punct. Sunt extrem de bucuros pentru acest lucru. Au fost zece ani frumoși pentru că fac ce îmi place. În toți acești zece ani am făcut ce mi-a plăcut. Iar din acest punct de vedere, întotdeauna când faci ceea ce iubești este frumos. Sigur că au fost enorm de multe tensiuni, probleme, situații foarte dificile și grele, însă cu atât mai mult mă bucur că am ajuns în acest punct”, a  declarat Achim, care a avut cuvinte de mulţumire şi la adresa colaboratorilor. „Vreau încă o dată să subliniez că aici este vorba despre o întreagă mașinărie. Eu ca antrenor nu pot să fac acest lucru singur. Nimeni nu poate asta. Aici este vorba despre întreaga echipă. De la președinte, sponsori, manager, jucători, maseur, fizioterapeut, doctor, preparator fizic, antrenori asistenți, absolut toți cei care au fost aici în acești zece ani, din punctul meu de vedere, și-au făcut treaba extraordinar. Personal, vreau să le mulțumesc tuturor. Le sunt profund recunoscător.”

Achim a recunoscut că nu se aştepta să conducă atâta timp echipa orădeană. „Niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge să petrec zece ani alături de această echipă. Întotdeauna m-am gândit la următorul meci. Niciodată dincolo de el. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine în fiecare zi. Nu-mi doresc să plec de aici. Mă simt bine la Oradea, iar această echipă îmi face bine. Sunt în continuare extrem de motivat, ceea ce, zic eu, este o cheie. Pentru că atunci când cineva stă într-un loc foarte mult apare riscul ca motivația să dispară. Nu e cazul meu. Sunt poate mai motivat decât la început. Îmi doresc foarte mult să câștig fiecare meci, muncesc foarte mult pentru asta. Au fost oferte de la alte echipe de-a lungul timpului. Cu trecerea timpului însă lumea din baschet m-a perceput ca fiind legat de Oradea. Ceea ce mă bucură. Nu mi-am pus nicio secundă problema să plec”, a conchis antrenorul în vârstă de 49 de ani.