Simona Halep a câștigat primul său trofeu la prestigiosul turneu de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric pe marea campioană Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Jucătoarea de tenis din România obține astfel cel de-al doilea său titlu la un turneu de Grand Slam.

Halep a învins-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2 și a câștigat turneul de Mare Șlem de la Wimbledon. Finala feminină a durat doar 55 de minute.

Simona Halep a început excelent ultimul act de la Wimbledon, câștigând primele patru game-uri ale jocului în doar 15 minute. Serena Williams a răspuns cu două game-uri câștigate pe propriul serviciu, însă a fost insuficient, românca adjudecându-și primul act în 26 de minute. În setul secund, egalitatea a persistat doar până la 2, moment în care Simona Halep a reușit din nou break-ul și s-a distanțat față de americancă. Williams a fost fără replică și a mai cedat o dată pe propriul serviciu, Halep ajungând la un singur game de câștigarea marelui trofeu. În cele din urmă, Halep a triumfat la Wimbledon, după o finală de 55 de minute. Astfel, Simona Halep a obținut al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după cel de la Roland Garros, din 2018. De partea cealaltă, Serena Williams rămâne cu cele 23 de astfel de distincții în carieră, cu unul mai puțin față de recordul absolut deținut de Margaret Court.

„A fost visul mamei mele”

Noua campioană a turneului britanic a oferit, la finalul meciului cu Serena Williams, primele reacţii. „Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. Am lucrat mult pentru a ajunge aici, pentru a juca în faţa Curţii Regale. Am avut emoţii înainte de meci, dar am ştiut că nu e timp de așa ceva. Am intrat pe teren şi am dat tot ce am putut. E ceva special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spuneau că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să câştig Wimbledon. Îi mulţumesc mamei mele! Am lucrat mult pentru a schimba planul de joc, nu a fost uşor, aici nu prea pot alerga la fel de mult, dar am început să simt jocul, să ştiu ce să fac cu mingea. Abia aştept să mă întorc la anul. Părinţilor, familiei, vă mulţumesc! Nu aş fi aici fără voi. Fără voi, nici nu m-aş fi născut (n.r. - râde). Echipei mele, lui Darren Cahill. Vă mulţumesc mult! Aş vrea să-i mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca. A fost uimitor. Vă mulţumesc! Le mulţumesc şi celor din familia Regală. A fost o onoare să câştig la Wimbledon!", a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Serena Williams. Într-un interviu acordat Tennis Channel, Simona Halep a explicat că în România nu au existat niciodată terenuri de tenis cu iarbă, tenismenii antrenându-se și jucând, în cea mai mare parte, pe zgură. „Iubesc iarba acum, am început să o simt bine anul acesta și la acest turneu. E un sentiment extraordinar", a spus Simona Halep, care, ulterior, a fost întrebată de terenurile de tenis cu iarbă din România. Câștigătoarea de la Wimbledon a răspuns: "Nu, nu am avut niciodată terenuri de iarbă în România. La Wimbledon am învățat să joc pe această suprafață. Prima dată în 2007, când am jucat la junioare aici".

„Trebuie doar să îşi scoţi pălăria”

Americanca a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei din ultimul act. „Simona a jucat incredibil. A fost incredibil nivelul ei. Când o jucătoare e la acest nivel, trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează. Eu mă bucur de acest sport. Îmi place să joc aici. E cu adevărat entuziasmant. Echipa mea e minunată. Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit de-a lungul timpului", a spus Serena Williams, la finalul finalei de la Wimbledon.

Ducesa de Cambridge a felicitat-o după meci

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, care a participat sâmbătă, la finala feminină de la Wimbledon, alături de ducesa de Sussex Meghan Markle, a felicitat-o pe sportiva din România pentru performanța obținută în premieră.

„Ai făcut un meci incredibil, a fost foarte, foarte impresionant. Felicitări", i-a transmis Kate Middleton Simonei Halep, care a făcut o plecăciune în fața ducesei.

Darren Cahill, impresionat

 

După finala de la Wimbledon, de sâmbătă, Darren Cahill a reacţionat: ”Simona a jucat incredibil. E unul dintre acele meciuri în care totul îți iese. A respectat un plan clar. Brad Gilbert (n.red. - expert ESPN) a fost ca un ghimpe în spatele meu. 'Să stea mai retrasă pe primul serviciu!', a spus el. Nu eu i-am transmis asta, dar a primit cumva mesajul”, a spus Darren Cahill, pentru ESPN.

Membră All England Club

Victoria a reprezentat şi accederea româncei în exclusivistul "All England Club". Fondat în urmă cu 151 de ani, pe 23 iulie 1868, clubul are membri din cinci categorii: cu drepturi depline, pe viaţă, onorifici, temporari, şi “temporary juniors”. Pe lângă persoanele care aduc o contribuţie semnificativă la dezvoltarea tenisului sau toţi câştigătorii de la Wimbledon, în club pot intra şi alte persoane, însă acestea trebuie propuse şi susţinute de alţi patru membri cu drepturi depline. Din All England Club fac parte, în prezent, 566 de persoane, dintre care doar 375 sunt din primele două categorii menţionate anterior. De asemenea, doar 70 dintre aceştia fac parte din categoria membrilor de onoare, distincţia fiind oferită câştigătorilor de la Wimbledon sau celor care au contribuit la dezvoltarea tenisului. Preşedintele clubului este Kate Middleton, ducesa de Cambridge, succesoarea Reginei Elizabeta a II-a. Printre privilegiile de care se bucură cei din All England Club se numără: locuri speciale la meciurie de pe Arena Centrală, prioritatea la achiziţionarea biletelor la Wimbledon şi acces la sala de forţă şi la terenurile de iarbă din complexul londonez. Există însă şi restricţii. Blugii sunt interzişi în complexul londonez, iar cei care fac parte din club trebuie să fie îmbrăcaţi în haine de culoare albă. „Mi-am dorit foarte tare asta. La începutul turneului, le-am transmis şi celor din vestiar că visul meu e să devin membru aici. Acest vis a devenit realitate şi sunt foarte bucuroasă”, a declarat Simona Halep, la conferinţa de presă de după finala feminină, care a primit şi o insignă care atestă faptul că este membru la All England Club.

Aşteptată în Salonul Oficial

Simona Halep va fi întâmpinată astăzi, de la ora 17:00, în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă, anunță Ministerul Tineretului și al Sportului, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. Simona a fost așteptată în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă și la revenirea de la Roland Garros, din 2018.