Un campionat de Liga a III-a parcurs cu 31 de meciuri fără înfrângere a fost încununat miercuri seara cu o promovare pentru FC Bihor, după ce a dispus cu 3-0 (2-0) de CSC Ghiroda și Giarmata Vii în returul unei finale a barajului. Incurajați frenetic de peste 10.000 de spectatori, roș-albaștrii și-au făcut o revenire cu stil în eșalonul secund după o absență de nouă ani!

Rezultatul din tur (2-2), stilul obstrucționist și arțăgos al adversarului anunțau o misiune aparent dificilă pentru bihoreni. Publicul a simțit că echipa are nevoie de un impuls serios din tribună, scandând ”Bihoru! Bihoru!” încă de la încălzire și huiduind puternic formația adversă după tratamentul la care i-au supus pe orădeni la Ghiroda și declarațiile războinice de după joc.

Fanii bihoreni au izbucnit în urale după opt minute, când timișenii au rămas în zece oameni, după ce Petrisor Jichici a fost eliminat pentru o lovitură cu cotul la nivelul capului, asupra lui Andrei Moga. Într-o primă fază, arbitrul Horațiu Feșnic i-a arătat galben mijlocașului de la Ghiroda, dar cum jucătorul orădean sângera abundent l-a sancționat pe agresor cu cartonașul roșu. Sergiu Ciocan a executat lovitura liberă de la 20 de metri, însă Tudor Ciocan a reușit să respingă mingea. Oaspeții au ripostat tot dintr-o lovitură executată de Trandu (26) de la aproape 30 de metri, dar mingea a trecut razant cu transversala.

Tot de la distanță a tras și Sergiu Ciocan (32), însă portarul advers a scos balonul de sub transversală. Presiunea orădenilor s-a intensificat și stadionul a ”erupt” pe final de repriză! Calugher a centrat cu efect, mingea l-a depășit pe T. Ciocan și, din unghi, Preklet Csaba (42) a reluat-o cu capul, portarul a respins-o de dincolo de linia porții până la Ricardo Farcaș, care pentru orice siguranță a trimis-o în plasă! (1-0). Năuciți, oaspeții au mai încasat o lovitură în primul minut al prelungirilor. La rampă a ieșit golgeterul Sergiu Jurj (45+1) cu o execuție plasată din unghi la care juniorul Ciocan n-a avut reacție (2-0). Delir în tribune și moral de fier pentru roș-albaștri înaintea reprizei secunde în care n-au lăsat nicio șansă timișenilor să revină în joc.

După ce Sergiu Ciocan (47) și Băican (48) au fost aproape de gol, scorul s-a modificat totuși la mijlocul părții secunde. Irezistibilul Sergiu Jurj, autor a 30 de goluri în campionat, n-a putut fi oprit decât prin fault în careu și Adrian Gâdea (67) a scuturat plasa din lovitura de la 11 metri (3-0), confirmând încă o dată superioritatea FC Bihorului la acest baraj. Orădenii n-au mai forțat, dar chiar și așa oaspeții n-au fost în stare să pună probleme, astfel că ultimul fluier al arbitrului a dat frâu liber bucuriei generale, pe teren și în stadionul înțesat de spectatori avizi de fotbal de nivel superior celui din ultimii ani.

În aplauzele fanilor, fotbaliștii orădeni au primit medaliile, tricourile și trofeul pentru câștigarea campionatului Ligii a III-a și promovarea în Liga a II-a, din partea secretarului general al Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu și a delegatului de joc Aurel Ionescu.

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – Ric. Farcaş (74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (60 M. Hosu), A. Moga (76 Kr. Gagyi), V. Calugher (60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (76 Fl. Chitaș). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț, Vlad Ghețe, preparator fizic Bogdan Guler. Rezerve neutilizate: R. Bob – A. Gal, R. Săutiut, L. Tincău.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (84 Ad. I. Ilie), P. Jichici, Gab. Precup, Mancaș ((68 Ad. Dum. Popa) – R. Trandu (84 Coroiu), Buțu (68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu. Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Cluci, Stoianov, Miclău.

Arbitri: Horațiu Feșnic – la centru; Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița) - asistenți; Sorin Vădana (Cluj-Napoca) - rezervă. Observatori FRF: Cristian Nica (Pitești) și Aurel Ionescu (București).