Echipa națională de handbal feminin a României a învins reprezentativa similară din Kazahstan, marți, la Yatsushiro, scor 22-20, în runda a treia din grupa C a Campionatului Mondial care se dispută în Japonia.

În prima parte a meciului, România a părut să controleze jocul, conducând chiar și la șase goluri, scor 11-5. La pauză, tricolorele au intrat în avantaj, 14-11. În partea secundă, Kazahstan, una dintre cele mai slabe echipe prezente la acest turneu final, s-a apropiat foarte mult de egalare, având doar un gol mai puțin şi atacul în minutul 59. În cele din urmă, tricolorele s-au impus, scor 22-20.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Crina Pintea, cu cinci reușite. Cristina Neagu a fost odihinită în această partidă.

Tot ieri, Muntenegru a dispus de Ungaria, cu 25-24, iar Spania a învins Senegal, cu 29-20.

Astfel, România a urcat pe locul 3 în grupa C, având patru puncte. Lider rămâne Spania, cu șase puncte.

Clasamentul grupei C:

1. Spania - 6 puncte

2. Muntenegru - 6 puncte

3. România - 4 puncte

------------------------------------------------------

4. Ungaria - 2 puncte

5. Senegal - 0 puncte

6. Kazahstan - 0 puncte

România va mai disputa două meciuri în grupa C: astăzi (ora 08.00, Digi Sport 1), contra celor din Muntenegru, şi vineri (ora 12.00, Digi Sport 1), împotriva Ungariei. Partidele sunt decisive pentru continuarea competiţiei în grupele principale, fază în care se califică primele trei clasate.