Tot mai multe AJF-uri au decis să suspende definitiv întrecerile județene și să desemneze campioana Ligii a IV-a în baza clasamentului din momentul izbucnirii pandemiei de Covid-19 în țara noastră. Timpul scurt până la anunțarea participantei la barajul de promovare în Liga a III-a (27 iulie), dar mai ales costurile ridicate impuse de protocolul medical pentru echipele de amatori au dus la un astfel de deznodământ.

 

Campionate „înghețate”

AJF Suceava a fost primul for fotbalistic care a anunțat sistarea competiției, urmată de AJF Bihor.  Apoi, rând pe rând, Alba, Vâlcea, Arad, Olt, Călărași, Ilfov, Tulcea, Hunedoara, Gorj, AMF București, Vrancea, Timiș, Constanța și Buzău  au decis ”înghețarea” Ligii a IV-a și desemnarea, de regulă, a echipelor clasate pe prima poziție drept reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3. CSO Siretul Dolhasca, ACS CAO 1910 Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, CSA Steaua București, Victoria Gugești, Avântul Periam, Gloria Albești și CSM Râmnicu Sărat sunt primele 16 echipe nominalizate pentru disputarea barajului de promovare în Liga III.

 

Unii joacă meciuri de departajare

În schimb, AJF-urile din Galați, Argeș, Neamț, Brașov sau Cluj au programat meciuri de baraj pentru desemnarea campioanei județene. Partidele se pot desfășura fără spectatori și doar cu condiţia testării RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical şi a persoanelor implicate în organizare), precum și a arbitrilor și observatorilor de joc.

În ceea ce privește, barajul pentru Liga a III-a, jocurile se vor disputa pe teren neutru în 1, 5 și 9 august, de la ora 17.30. CAO va întâlni reprezentantele județelor Cluj (Someșul Dej sau Supporter 2.0 Cluj) și Satu Mare (CSM Satu Mare, Olimpia MCMXXI Satu Mare sau Recolta Dorolţ). Prima manșă a duelului clujean va avea loc mâine, de la ora 18.00, în localitatea Vad, situată aproape de județul Sălaj, și la 72 de kilometri de Cluj. Mai mult ca sigur că din Satu Mare, echipa locală CSM, mai valoroasă și mai potentă financiar dintre celelalte două, va fi adversara orădenilor la baraj.

Orădenii vor juca împotriva sătmărenilor pe 5 august, iar contra clujenilor, pe 9 august. Prima clasată va promova în eșalonul trei.

 

Componența celor 14 mini-grupe la baraj:

Regiunea 1, Nord-Est:

Grupa A: Suceava (Siretul Dolhasca), Iași, Neamț (Bradu Borca sau Victoria Horia)

Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2, Nord-Vest:

Grupa A: Bihor (CAO), Satu Mare (CSM Satu Mare, Olimpia Satu Mare sau Recolta Dorolț), Cluj (Someșul Dej sau Supporter 2.0 Cluj)

Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3, Centru:

Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș

Grupa B: Alba (CS Ocna Mureș), Brașov (Corona Brașov, Precizia Săcele sau Colțea Codlea), Harghita

Regiunea 4, Vest:

Grupa A: Gorj (Știința Turceni), Arad (Victoria Zăbrani), Caraș-Severin

Grupa B: Hunedoara (Jiul Petroșani), Mehedinți, Timiș (Avântul Periam)

Regiunea 5, Sud-Vest:

Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș (Voința Budeasa sau Real Bradu)

Grupa B: Teleorman, Olt (Petrolul Potcoava), Vâlcea (Minerul Costești)

Regiunea 6, Sud:

Grupa A: Prahova, Călărași (ACSM Oltenița), Ilfov (Viitorul Domnești)

Grupa B: Ialomița, București (CSA Steaua București), Giurgiu

Regiunea 7, Sud-Est:

Grupa A: Brăila, Vrancea (Victoria Gugești), Galați (Avântul Valea Mărului sau Zimbrul Slobozia Conachi)

Grupa B: Tulcea (Pescăruşul Sarichioi Junior), Constanța (Gloria Albești), Buzău (CSM Râmnicu Sărat).