Caravana fotbalului bihorean și-a încheiat circuitul pe drumurile județului, multe deosebit de prăfuite, însă mai are câteva ocolișuri, atât în acest sfârșit de săptămână, cât și în cealaltă, datorită meciurilor de baraj promovare-menținere în Liga a IV-a.

După cum afirmam, așadar, caravana fotbalului județean și-a încheiat meciurile din Liga a IV-a și a V-a în care s-au stabilit campioanele care au fost premiate, ca de obicei, de altflel, de către oficialii forului județean, în care prof. Radu Bitea, președinte, Petru Boroș, secretar, Gheorghe Rusu, director de competiții Liga a V-a, împreună cu Horia Buz, responsabil al campionatelor de copii și juniori, au oferit diplome, cupe, tricouri și medaliile de campioni. Liga a IV-a a fost dominată clar de CSC Sânmartin, în timp ce în Liga a V-a, campioane sunt CSC Sânmartin 2 și Biharea Vașcău, „ceasul elevețian” cum a fost denumită gruparea de lângă „Apa Boiului” în acest reușit sezon. Campioana județului nostru, proaspăt câștigătoare și a Cupei României, faza pe județ, CSC Sânmartin, pregătită de antrenorul Călin Cheregi, va disputa, pe 15 iunie, în deplasare, și pe 22 iunie, la Sântion, „dubla” contând pentru barajul de promovare în Liga a III-a împotriva câștigătoarei campionatului Ligii a IV-a a județului Cluj, ACS Florești.

În Depresiunea Beiușului, toate drumurile duc la Roșia

Două vor fi meciurile de promovare-menținere în Liga a IV-a, în care sunt implicate și două echipe din Depresiunea Beiușului. După un parcurs plin de denivelări echipa beiușeană de Liga a IV-a, CS Bihorul Beiuș, s-a clasat pe interesantul loc 13, fapt care o obligă să dispute un meci de baraj cu ocupanta locului doi, din Seria I, a Ligii a V-a, Foresta Tileagd, pentru menținerea în eșalonul patru județean. O „performanță” greu digerată de inimoșii suporteri beiușeni, cât mai ales de cei care îi susțin, însă jucătorii se pot revanșa în această dublă manșă, în care primul meci va fi la Tileagd, duminică, 9 iunie, de la ora 18.00. O altă echipă de municipiu, CSM Olimpia Salonta, a înregistrat o „performanță” asemănătoare beiușenilor, clasându-se pe locul 14 în clasament, unul la fel de „darnic” prin prisma faptului că și acesta oferă aceleași emoții ca ale beiușenilor.

Evoluția foarte bună a roșienilor, care compun echipa Unirea Roșia, a fost materializată în această ediție în campionatul Ligii a V-a, Seria a II-a, prin ocuparea locului doi, fapt prin care aceștia au prins șansa de a juca pentru promovarea în Liga a IV-a. La Roșia, duminică, 9 iunie, tot de la ora 18.00, cu siguranță arena va fi plină, iar după cum cunoaștem dăruirea echipei gazdă, în care port-drapel este experimentatul Remus Moțiu, meciul va fi unul în care orice rezultat va fi posibil. Așadar, toate drumurile microbiștilor din Depresiunea Beiușului duc la Roșia duminică, în timp ce drumul jucătorilor beiușeni va fi înspre Tileagd, în speranța unui rezultat dătător de speranță pentru meciul revanșă de peste o săptămână. Și totuși, nu pot să închid această „cișmea” fără a prezenta un moment foarte interesant din viața celor două echipe de municipiu în acest sezon, în care la seniori au invadat partea din subsol a clasamentului, în timp ce juniorii salontani au devenit campioni județeni, iar cei beiușeni au ocupta poziția a doua din clasament. Încurcate sunt... „căile fotbalului”!