Echipa orădeană a câștigat la pas și această întâlnire. Însă a avut de această dată în față un adversar care nu a refuzat jocul și în prima parte a avut câteva bune oportunități de a marca, dar în final au cedat fizic, psihic și, ce-i mai important, pe tabela de marcaj cu un scor clar de 6-0 (2-0).

Doar „sparring partener”

CAO Oradea a avut parte, în acest început de sezon, de vreo 3-4 derby-uri, cel cu Universitatea, considerat derby,ul orașului, apoi rând pe rând Borș, CSO Ștei și CS Diosig, aflate înaintea confruntărilor cu alb-verzii pe podium în clasament, au plecat steagul în fața orădenilor. Aceste echipe s-au dovedit a fi doar simpli sparring-parteneri, ba chiar au devenit sau sunt în curs de a deveni echipe de pluton. Sigur că „vulturii verzi” nu au nicio vină că nivelul Ligii a IV-a în Bihor este atât de scăzut în acest moment. Pe de altă parte, echipa orădeană a căpătat ceva experiență și este mai rutinată de-acum, părând cu o clasă peste celelalte competitoare. Întrebarea este dacă îi bine pentru o formaţie, care vrea și trebuie să țină ștacheta cât mai sus pentru a fi pregătită să treacă cu bine de războiul dur al barajului, să nu aibă un adversar care să-i țină „trena” așa cum a făcut-o chiar CAO Oradea în sezonul trecut când a pândit greșelile Sânmartinului? Este îmbucurător că echipa alb-verde a crescut dar atenție la „crengile joase”...!

Repriză deschisă

În mod surprinzător oaspeții au avut prima situație de-a marca chiar în primul minut de joc atunci când portarul Ghețe a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a salva din fața lui Iacob, după un șut din 6 metri al acestuia din urmă. Imediat am asistat la o fază asemănătoare în celălalt careu dar și Doboș reușește să-și salveze echipa. Spre lauda ei, echipa lui Ovidiu Lazăr a ieșit la joc și prima repriză a fost destul de animată și plăcută. Dar golurile vor fi înscrise de echipa cu argumente valorice mai temeinice. Astfel că în minutul 15, după o lansare în adâncime pornită din piciorul tânărului Blăgea, Hosu trage sec la poartă mingea neputând fi reținută de Doboș şi se strecoară dincolo de linia porții. Oaspeții au și ei ceva ocazii mai modeste însă, după ce arbitrul întâlnirii anulează un gol valabil la semnalizarea eronată a asistentului, marcat de Copil ('28) care a plecat din poziție regulamentară, în minutul 30 Ciocan pătrunde pe stânga și trimite pe lângă portarul ieșit în întâmpinare, la colțul lung, pentru 2-0. Este din nou rândul lui Berindei şi Petran de la oaspeți să trateze cam superficial câteva situații, dar și intervențiile lui Ghețe au fost prompte.

Partea a doua a fost la cheremul „vulturilor verzi”

În repriza a doua s-a observat o scădere fizică în jocul oaspeților și pe fondul schimbărilor, una cel puțin forțată, a lui Alin Bucșe în prima repriză, cei din Diosig având și o bancă subțire, nu au mai reușit să intre în careul gazdelor decât spre final. Poate dacă ar fi strâns și ei rândurile în jurul propriului careu, cum obișnuiau alte echipe, scorul nu ar fi luat proporții. Așa s-au creeat culoare de pătrundere pentru orădeni care, pe lângă cele 4 goluri, au irosit o sumedenie de ocazii greu de contabilizat. Cea mai spectaculoasă ratare i-a aparținut lui Hosu, în minutul 54, care, după o pasă primită de la Copil din dreapta, l-a driblat pe portar și, probabil vrând să de-a un gol mare, a trimis cu poarta goală în față pe lângă vinclul din stânga. Însă, cu trei minute înainte de această fază, după o minge recuperată de Blăgea, Ciocan a șutat la poartă, balonul a fost respins de Doboș în fața lui Hosu care a marcat pentru 3-0. În minutul 61, Copil a pătruns în forță pe partea dreaptă, l-a servit excelent pe Ciocan în careu, acesta și-a așezat tacticos mingea şi apoi a expediat-o în colțul lung. Peste doar un minut, după o combinație colectivă, este din nou rândul lui Hosu să înscrie ridicând scorul la 5-0. Din acest moment antrenorul Florin Fărcaș a început schimbările, până în minutul 77 epuizându-le pe toate. Celui din urmă intrat, puștiului Gânțe, i-a trebuit doar un minut să marcheze după o centrare venită din stânga, dintr-o poziție nefirească, cu spatele la poartă, a deviat balonul cu exteriorul în plasă pecetluind scorul final la 6-0.

Duminica viitoare CAO Oradea se va deplasa la Cordău pentru meciul cu CSC Sânmartin II iar CS Diosig va primi replica „leilor albi” din Borș, sâmbătă, pe propriul teren.

CAO Oradea: Ghețe - Man, Letan, Stan ('68 Costea), Panti, Balog ('64 Tenche), Haș ('72 Lezeu), Blăgea, Copil, Ciocan ('77 Gânțe), Hosu. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

CS Diosig: Doboș - Molnar, Vaida, Pușcaș, Bucșe ( '17 Petran), Moga, Popa, Borzescu, Bortiș ('65 Baran), Iacob, Berindei ('58 Horvath). Antrenor Ovidiu Lazăr

Arbitri: Pirtea Andrei - Toia Florian, Laza Andrei

Observator AJF Bihor: Pantea Cornel