Foresta Tileagd a încercat să iasă la joc mai ales în prima parte, dar a fost copleșită de valoarea adversarului și a cedat la un scor mare, de 7-0 (3-0). Cum au sfârșit majoritatea echipelor care s-au încumetat să iasă în fața „taifunului” orădean.

Antrenament cu public

Echipa din Tileagd s-a prezentat la acestă partidă fără cel mai important jucător al său, Ramses Gado, accidentat, și pe faza de atac, în aceste condiții, a trăit doar prin încercările timide ale lui Ikpe Enem, un jucător cu calități altfel, dar fără șanse în fața blocului monolit format de compartimentul din apărarea „vulturilor verzi”. Iar dacă în poarta oaspeților nu ar fi evoluat goalkeeper-ul Eduard Ruska, împrumutat chiar de la echipa orădeană, autorul unor intervenții spectaculoase, scorul putea să ia proporții nebănuite. CAO Oradea, fără să se întrebuințeze prea serios nici de această dată, a jucat cu o oarecare lejeritate și poate lipsă de concentrare, dacă ținem cont de ratările multe din această partidă. Pe de altă parte, antrenorii „vulturilor” au liniștea necesară, meci de meci, să încerce diferite scheme și formule de joc, ca la un meci de antrenament.

Vlad Ghețe, în șomaj tehnic

Prima repriză a început cu o minge trimisă de Costea, la rădăcina barei din partea dreaptă a lui Ruska, în primul minut de joc. Asaltul orădean a continuat, iar în minutul 7, Copil a fost faultat clar în careul oaspeților. Ciocan execută penalty-ul cu siguranță în colțul de jos din stânga portarului Forestei, scorul devenind 1-0 pentru gazde. După alte câteva situații ratate de alb-verzi, unele din „vina” portarului Ruska, în minutul 24 fundașul Copil forțează o pătrundere pe dreapta în stilu-i caracteristic și trimite o pasă ideală pentru Hosu care a reluat simplu, cu latul, în plasa adversarilor, pentru 2-0. În minutul 35, fundașul central Stan tratează cu superficialitate o pasă care trebuia să fie simplă și o trimite direct în picioarele lui Ikpe, care pătrunde în careu, dar, emoționat de cadoul primit, trimite dezamăgitor de modest pe lângă buturile apărate de „cerberul” Vlad Ghețe, șomer în această partidă. A fost cea mai mare și unica ocazie serioasă a Tileagdului în această întâlnire. Impetuozitatea fundașului dreapta Copil mai iese odată în evidență în chiar ultimul minut al primei reprize când, urcat în atac, pune zdravăn piciorul la o minge în contră cu fundașul oaspeților. Rămas cu balonul la picior, pătrunde și centrează magistral în fața porții de unde Ciocan reia cu capul, nestingherit, în plasa porții oaspeților stabilind scorul primei părți la 3-0.

Repriza golurilor spectaculoase

Evident că și începutul părții a doua îi găsește pe „vulturii verzi” survolând treimea adversă și după câteva situații irosite, în minutul 55, Copil își încununează evoluția bună din acest tur de campionat cu un gol înscris din poziție centrală după o combinație colectivă a orădenilor. Doar la un minut distanță (56), după ce și Costea are timp să trimită pe lângă bară din poziție extrem de favorabilă, Hosu preia o minge la limita careului mic și fructifică șansa de a mai adăuga o perlă la salba de goluri cu care domină clasamentul „puncherilor” bihoreni. Puștiul Patrik Gânțe și-a făcut simțită prezența în teren după doar două minute de la intrare când, după o centrare din partea stângă, balonul l-a găsit undeva la punctul cu var, cu spatele la poartă, și, printr-o execuție pretențioasă, o semifoarfecă, a trimis în drepta portarului Ruska înscriind cel mai frumos gol al partidei. Era minutul 59. Seria golurilor va fi închisă cu un alt gol superb, în minutul 88. Atunci Hosu a pătruns pe stânga în careu și, neavând alte soluții, a scos inteligent mingea în spate de unde venea lansat noul fundaș dreapta, Șerban Man care, de la 25 de metri, a trimis o „rachetă sol-aer”, care a izbit plasa porții Forestei în colțul lung, fără speranțe pentru bravul goalkeeper Ruska. Un gol care a rivalizat ca spectaculozitate cu cel înscris de Gânțe cu câteva minute înainte.

Astfel, CAO Oradea și-a depășit norma de 4 goluri în această întâlnire și privește liniștită spre partida de duminica viitoare de la Alesd, unde, în campionatul trecut, a trebuit să părăsească terenul de „luptă” pe scut. Foresta Tileagd va primi vizita „leilor” din Borș într-o partidă care nu prevestește nimic bun.

CAO Oradea: Ghețe - Copil, Letan, Stan, Panti, Haș ('70 Farcaș), Tenche ('46 Balog), Costea ('57 Gânțe), Lezeu ('46 Ș. Man), Ciocan, Hosu. Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț

Foresta Tileagd: Ruska - Pereț ('61 Tihamer), Marc, Karacsonyi, Sg. Popa, C. Ficuț ('61 Bălăiban), Ad. Popa, Crișan, C. Rostaș, Beke, Ikpe. Antrenor: Ovidiu Morna

Arbitri: Ciobriș Cristian - Baciu Bogdan, Ilie Diana

Observator AJF Bihor: Nagy Cristian