În ultima etapă a sezonului, CA Oradea a reușit să ofere cea mai neplăcută surpriză suporterilor săi după ce a fost depășită cu scorul de 1-0 de „lanterna roșie”, Luceafărul, care a obținut astfel prima victorie pe terenul de joc din actuala ediție de campionat.

Motoare” gripate

Echipa alb-verzilor a interpretat în acest final de campionat o partitură falsă, care a „zgâriat” retina și timpanele fanilor săi la fel cum ne solicită sistemul auditiv și stația de amplificare defectă de pe stadionul „Iuliu Bodola”. Fotbalul poate fi minunat la orice nivel dacă, pe lângă o brumă de știință a jocului, îl joci cu sufletul. În partida din ultima etapă, CA Oradea a interpretat o partitură falsă. CAO a arătat ca un jalnic scripcar care a chinuit o arie din opera „Aida” a lui Giuseppe Verdi, auditorii fiind miile de suporteri care urmăreau partida prin intermediul internetului. Aflată la timona partidei cam pe tot parcursul ei, CAO a dominat steril jocul, cu o circulație a balonului cu ceva mai bună decât a adversarei sale, dar cu supărător de multe pase greșite, în timp ce surprinzătorii „luceferi”, fără prea multe dantelării în joc, au atacat frontal poarta ori de câte ori s-a putut. Punând mult suflet în joc, oaspeții au fost mai hotărâți, mai mereu primii la minge și au reușit să treacă de o echipă care a avut în componența sa jucători evident mai valoroși dar care au părut blazați. Astfel „luceferii” au înscris unicul gol al partidei dar au avut și ocazii mai multe și mai periculoase decât cele ale alb-verzilor. Aceștia din urmă au jucat într-o formulă inedită în această etapă, cu tânărul debutant Radu Bob în poartă, care a salvat echipa de la un scor care putea fi și mai mare, însă principalele „motoare” ale echipei au fost gripate, jucătorii săi de bază nu au reușit să imprime un joc cursiv cu finalizare optimă în fața buturilor adverse. Pe lângă slăbiciunea liniei atacului, de această dată și compartimentul defensiv a evoluat mai puțin convingător.

Victorie meritată a „luceferilor”

Primii care au periclitat poarta adversă au fost chiar oaspeții, în minutul 10, când A. Göndör a pătruns pe stânga și, cu un șut puternic din unghi, l-a pus la grea încercare pe debutantul R. Bob. În minutele 22 și 26, „luceferii” au trimis de două ori balonul în plasa gazdelor, însă golurile au fost anulate. Prima dată prin L. Vinicius, golul fiind nevalidat pentru fault în atac, iar al doilea gol a fost anulat pe motiv de ofsaid la Meșter. Ar fi trebuit să fie un serios semnal de alarmă pentru alb-verzi, dar nu a fost să fie așa. Fiindcă oaspeții vor înscrie unicul gol al partidei în minutul 38 după ce Gheban l-a deschis în adâncime pe Meșter, iar acesta a întors balonul în centrul careului de unde Stajic a reluat cu latul în plasa porții gazdelor stabilind scorul final încă din acel minut. În actul secund, în ciuda faptului că gazdele erau la timonă, ocaziile de gol au apărut cu precădere la poarta amfitrionilor. Poate cea mai mare fiind în minutul 48 când la reluarea lui Laza, după un corner, din careu, balonul a „mângâiat” transversala porții apărate de R. Bob care a avut și câteva intervenții excepționale în această partidă. În replică, ocaziile gazdelor au fost cu mult mai modeste, poate cea mai mare s-a consumat în chiar prelungirile întâlnirii când lovitura de cap a lui M. Kovács a fost scoasă cu greu, de sub transversală, de portarul A. Ciută.

Astfel CA Oradea, după ce a tronat mult timp pe treapta a 3-a a clasamentului cu pretenții la o poziție mai bună, a terminat această ediție de campionat în genunchi, doar pe poziția a 4-a, și asta cu oarecare șansă, în urma jocului rezultatelor din ultima etapă. Dar în partida de sâmbătă s-a întâmplat și un lucru îmbucurător. În ambele tabere au evoluat foarte mulți jucători tineri și foarte tineri, majoritatea fiind formați în școala fotbalului bihorean. Așadar putem privi cu încredere spre viitor.

CA Oradea: R. Bob – Cr. Copil, L. Popa, C. Letan, A. Panti ('46 V. Dobrescu), R. Ardelean, G. Cherman ('46 M. Kovács), Al. Lezeu ('70 T. Cociș), Cl. Codoban ('81 A. Hosu), L. Ioviță, M. Hosu. Antrenori: Florin Fărcaş, Dorin Mihuţ, Vlad Gheţe

Luceafărul Oradea: Al. Ciută – R. Ștef ('63 D. Lăsconi), J. Bonyaa, D. Laza, Al. Göndör, Al. Jurcuț ('79 R. Tirla), E. Higyed ('81 R. Novak), D. Gheban, Șt. Meșter, F. Stajic ('85 T. Tamaș), Vinicius Leite ('85 Fl. Lungu). Antrenori: Ciprian Dianu și Ioan Pap-Deac

Arbitri: Nicolae Dragoș Lunca (Cluj-Napoca) – Ștefan Bogdan Vasile (Sibiu), Marius Vasile Duță (Avrig)

Observatori FRF: Vasile Rad și Emil Arsa (ambii din Arad).