În ultima etapă de campionat, care se va disputa mâine, 30 aprilie, de la ora 15.00, pe Stadionul Iuliu Bodola, CAO va primi replica codașei clasamentului, Luceafărul Oradea. „Vulturilor verzi” le mai rămâne miza locului trei pentru a nu termina această ediție din postura de echipă de pluton după ce a aspirat la mult mai mult.

Aripi frânte

Spre dezamăgirea majorității suporterilor orădeni „vulturii verzi” și-au frânt aripile în încercarea lor de a trece, de a plana, peste un pisc care s-a dovedit a fi până la urmă mult prea înalt. În această ultimă etapă se vor retrage în „cuibul” lor de pe „Iuliu Bodola” pentru a-și „linge” rănile în compania unei echipe „orfane” și oropsite a fotbalului bihorean, Luceafărul Oradea.

CA Oradea nu a avut intenția, inițial, să promoveze în acest sezon în eșalonul superior însă treptat jocul echipei și valoarea intrinsecă a fiecărui jucător în parte, mulți dintre ei tineri, ne-a dat dreptul să sperăm, ne-a oferit prilejul de a visa la mai mult încă din această ediție. Am văzut cu toții că echipa orădeană nu era cu nimic mai prejos ca valoare, ca evoluție, decât cele mai importante echipe ale seriei și trebuie să recunoaștem cu toții că ne-am făcut iluzii, dar... nu deșarte! Iluziile noastre s-au clădit pe jocul promițător al echipei noastre și, fără tăgadă, pe slăbiciunile arătate de adversarele noastre din competiție. De pildă, principalul nostru adversar, SCM Zalău, s-a poticnit de câteva ori și astfel a fost la îndemâna noastră să trecem în față decisiv. Nu am făcut-o! Poate din cauza terenurilor proaste, întâlnite în deplasare, poate din cauza lipsei de concentrare la finalizare, sau poate pur și simplu din cauza lipsei jucătorilor potriviți care să rezolve fazele de atac. Este un aspect pe care nu ne îndoim că merituoșii antrenori ai echipei alb-verzilor îl vor rezolva până la startul viitoarei ediții, când vom porni din nou la drum, însă de această dată mai conștienți de valoarea și posibilitățile noastre.

Derby-ul dezamăgiților

Cât despre partida ultimei etape, dintre cele două formații bihorene, nu sunt prea multe de spus. Va fi un nou derby local, bihorean, așa cum ne place pompos să-i spunem, tuturor. Un derby al dezamăgiților sau poate al consolării pentru gazde, care este greu de crezut că vor rata prilejul să câștige această întâlnire în dorința de-a prinde ultimul loc de pe podium, în fața unei echipe a luceferilor” care are poate alte griji pe cap. Partidele care urmează la barajul de menținere se anunță a fi mult prea complicate și asta datorită, în primul rând, jocului etalat de echipa bihoreană în acest moment. Vineri, cei care vom fi prezenți sperăm să vizionăm o partidă care să facă cinste fotbalului bihorean.