Stadionul orădean „Iuliu Bodola” va fi gazda partidei dintre CA Oradea și Minaur Baia Mare, sâmbătă, de la ora 15.00. Întâlnirea se desfășoară în cadrul etapei a 8-a din Seria a X-a a Ligii a III-a și promite să fie plină de suspans.

Ambele formații doresc reabilitarea

Formația orădeană revine în fața propriului public după ce în urmă cu două etape a pierdut destul de lamentabil întâlnirea de acasă în fața sălăjenilor de la SCM Zalău. Nici în etapa precedentă nu se poate spune că s-a reabilitat după ce a scos un singur punct, obținut dintr-un penalty la ultima fază a jocului (scor 1-1), în deplasarea de la alți sălăjeni, cei de la Sportul Șimleu Silvaniei.

Minaur Baia Mare vine, la Oradea, cu intenția declarată de a recupera punctele pierdute etapa trecută pe teren propriu în fața bihorenilor de la Lotus Băile Felix. Pe lângă că au pierdut la un scor destul de clar (3-1), au cedat și poziția de lider în clasament tot în favoarea „lotușilor”. Așadar, vom asista la o întâlnire a echipelor suferinde, rănite în orgoliul propriu, care vor dori reabilitarea în acest meci. Astfel că se anunță din nou o partidă încrâncenată pe stadionul orădean, chiar dacă până la accederea în playoff mai sunt câțiva pași buni de făcut.

 

CAO, spirit rănit...!

Aici trebuie să mai adăugăm că, echipa, anturajul alb-verzilor, suferă nu doar pentru ultimele rezultate dezamăgitoare, dar și pentru că este o echipă aproape a nimănui în acest moment. Fanii săi se retrag treptat, iar cei ai lui FC Bihor nu doresc încă să investească sentimente într-o echipă cu statut îndoielnic.

Odată cu reînființarea clubului CAO, reînvierea spiritului „caoist” a fost unul dintre cele mai importante câștiguri, dacă nu cumva cel mai important, pentru echipa CA Oradea. Treptat, vechiul spirit alb-verde a prins din nou viață în jurul echipei, în tribune sau, aș îndrăzni să afirm, în oraș și chiar în județ, în unele comunități. Poate mulți nu au fost conștienți, dar portstindardul acestui spirit a fost micuța galerie care s-a înfiripat odată cu reapariția clubului CAO. O mână de oameni au facut spectacol, au cântat, au fluturat steaguri și au prezentat bannere cu mesaje. Voit sau nu, ne-au insuflat multora dintre noi sentimentul de aparteneță la o familie, la familia CAO, care tindea să devină din ce în ce mai mare și mai populară. Însă acest spirit alb-verde care ne-a pătruns se pare că s-a frânt din nou, din jurul echipei, după ce autoritățile locale au hotărât să faulteze grosolan chiar noțiunea de fair-play și spirit civic, „sustrăgând” echipa celor care au înființat-o, au îndrăgit-o, dezamăgind astfel o parte a comunității orădene. Prima care a părăsit baricada a fost galeria care nu a acceptat „cioara vopsită”, aruncată peste gard suporterilor echipei FC Bihor, care, spre cinstea lor, nu au înghițit nici ei gălușca „transformărilor” liberale. Spiritul unei echipe, fie CAO sau FC Bihor, nu poate fi cumpărat, închiriat sau deturnat. Echipa totuși încă se numește CAO și atâta timp cât poartă această denumire, poate că și membrii galeriei ar trebui să revină la sentimente mai bune. Rolul lor, lângă echipă, este mult mai important decât sunt unii dispuși să recunoască. Sâmbătă ar fi poate un prilej potrivit!