Cea mai titrată echipă de fotbal din județul Bihor o ia din nou de la capăt după ce și-a separat drumurile de autoritățile locale în ceea ce privește partea administrativă. Cu aceeași echipă de conducere, CAO a efectuat primele trei mutări pentru noua ediție de campionat a Ligii a IV-a.

Înființat în anul 2017, CAO a beneficiat la un moment dat de suportul financiar al autorităților locale, impuls bugetar care a făcut ca echipa să promoveze în Liga a III-a. Din păcate însă pentru fanii acestei echipe, diriguitorii locali au decis ca din sezonul competițional 2022-2023 clubul orădean să își schimbe numele din CAO în FC Bihor. În aceste condiții inevitabilul s-a produs, iar tinerii pasionați de fotbal care au readus la viață acest nume au luat-o din nou pe drumul lor înscriind echipa în cel mai puternic campionat organizat de AJF Bihor. „Odată cu startul noi ediții de campionat, Consiliul Director al CAO va fi format din vechiul staff administrativ care va asigura și managementul executiv. Pe lângă vechiul brand, înregistrat la OSIM, utilizat încă din 2017 și deținut de entitatea noastră, am reușit înregistrarea unui al doilea brand, ce va fi utilizat începând cu acest sezon. Noua emblemă (scut alb, cu dungi verticale verzi) a fost creată pentru a realiza o și mai bună conexiune cu istoria glorioasă a clubului nostru, ea reunind într-un aspect modernist elemente aparținând celor mai reprezentative embleme purtate de CAO”, transmit cei de la CAO prin intermediul unei pagini de socializare din mediul online.

Dianu, principal, Letan și Dobrescu, antrenori-jucători

Așa cum îi stă bine oricărui club serios, noul proiect pornește de la antrenor, iar cei de la CAO au decis că persoana cea mai potrivită pentru funcția de „principal” în noul proiect este Ciprian Dianu. „Ca antrenor a lucrat la nivelul eșaloanelor doi și trei, dar și la nivel județean, pentru formații cum ar fi Viitorul Pandurii, Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin, Crișul Sântandrei sau Unirea Oșorhei. De asemenea noul nostru antrenor are o vastă experiență în cadrul sectorului juvenil, fiind de ani buni profesor al LPS Bihorul”, se arată în descrierea făcută noului antrenor de către cei de la CAO. Următoarele două mutări sunt readucerea la echipă a doi jucători cu o mare experiență care vor activa atât ca sportivi, cât și ca antrenori secunzi. Este vorba despre jucătorul defensiv Cosmin Letan (34 ani) și atacantul Victor Dobrescu (33 ani). „Cosmin Letan este un adevărat lider al vestiarului și un model de urmat, atât pe teren, cât și în afara lui. Din această vară, Cosmin Letan va ocupa și funcția de antrenor secund. Pentru echipa noastră a avut apariții atât în Liga a 3-a, cât și în a 4-a, reușind o promovare împreună, în 2020. De-a lungul carierei sale, acesta a mai evoluat la nivelul eșaloanelor doi și trei pentru formații precum FC Bihor, FC Brașov sau Metalurgistul Cugir”, spun cei de la CAO despre Cosmin Letan. „Victor Dobrescu este din nou în alb-verde, acum însă și ca antrenor secund, alături de Cosmin Letan având rolul de a completa staff-ul tehnic condus de Ciprian Dianu. Victor a evoluat de-a lungul carierei sale pentru echipe precum Torino Primavera, Luceafărul Oradea, FC Bihor, FC Olt Slatina sau Crișul Sântandrei. Acesta a îmbrăcat tricoul lui CAO între 2019 și 2021, reușind să promovăm împreună în Liga a III-a, la capătul acelui sezon atipic, 2019/20”, afirmă cei de la CAO despre Victor Dobrescu.