Echipele Ungariei, Spaniei şi Danemarcei sunt primele calificate în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, după meciurile disputate sâmbătă în grupele principale I şi II, transmite AFP, conform Agerpres.

 

În Grupa principală I, Germania a învins Brazilia cu 31-24, Ungaria a dispus de Polonia cu 30-26, iar Spania a întrecut Uruguay cu 28-23. În clasament, Ungaria (8 puncte) şi Spania (7) ocupă primele două locuri şi indiferent de rezultatele din ultima etapă de astăzi nu mai pot fi depăşite de Germania (4), Polonia (4), Brazilia (1) şi Uruguay (0).

Croaţia, vicecampioana Europei, învinsă surprinzător de Argentina (19-23) în grupa principală II, are şanse minime de a prinde sferturile de finală, iar antrenorul Lino Cervar a anunţat deja că va demisiona după competiţia din Egipt. În celelalte două meciuri, Danemarca, campioana mondială en titre, a învins Japonia cu 34-27, iar Qatar a trecut de Bahrain cu 28-23. În clasament, Danemarca ocupă primul loc cu 8 puncte, urmată de Argentina 6, Croaţia 5, Qatar 4, Japonia 1 şi Bahrain 0.

Ieri, până la închiderea ediţiei, se disputaseră alte două partide, dar fără a avea implicaţii în stabilirea echipelor calificate în sferturile de finală. În Grupa a 3-a principală, Elveţia a învins 27-24 (15-13) echipa Algeriei, iar în Grupa a 4-a principală, Belarus a bătut 30-26 (14-14) selecţionata Macedoniei de Nord.