Ieri, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, Sala de Sport a CN „Avram Iancu” Ștei a fost pregătită la „patru ace” pentru a găzdui meciul de fotbal dintre echipele CN „Avram Iancu” și Liceul Tehnologic „Unirea”, mari rivale de-a lungul anilor.

Freamătul „marilor meciuri” a fost din nou prezent în Sala de Sport a CN „Avram Iancu” care a găzduit „El Clasico” de Ștei, cum denumesc elevii întâlnirea de fotbal dintre cele două unități de învățământ din urbea de la poalele Munților Apuseni. O sală arhiplină, compusă din colegii celor de pe teren, cât și părinți, bunici, dar și prieteni, precum și ec. Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei, a fost cadrul în care s-a disputat „El Clasico” care a satisfăcut pretențiile celor prezenți, deoarece ambele combatante au făcut mare risipă de energie, dorindu-și cu ardoare victoria, pentru a putea accede în faza superioară a competiției. Cele două echipe au fost încurajate de pe margine și de către conducerile celor două instituții de învățământ, respectiv prof. Cristian Andru și Emanuel Coroiu, director, respectiv director adjunct al CN „Avram Iancu”, precum și prof. ing. Lucian Cernea și prof. ing. Adrian Gruie, director, respectiv consilier educativ al LT „Unirea”. Meciul - jucat două reprize a câte 20 de minute fiecare, în formula 5+1, a fost arbitrat  fără greșeală de o brigadă compusă din Sandu Balaj și Dorin Boca, iar asistența medicală a fost asigurată de Mirela Anton și Liana Florina Bologa - a debutat cu o perioadă prelungită de tatonare, ambii antrenori, Crișan Marius și Claudiu Pirtea, cerând jucătorilor o prudență maximă. O șarjă rapidă în terenul advers reușită de „Nepoții Moțului” a făcut ca tribuna să „explodeze” la „torpila” formidabilă a lui Andrei Răzvan Lucaciu (13) care a poposit în vinclul porții apărată, cu această excepție, excelent de bravul Andrei Filip. S-a dovedit însă că minutul 13 a fost fatidic pentru „uniriști”, deoarece prin acest gol s-a „fixat” rezultatul final, 1-0, unul fragil însă meritat, deoarece „Nepoții Moțului” au arătat mai multă stăpânire de sine. După deschiderea scorului „uniriștii” au simțit din plin șocul, dar Andrei Filip a avut o intervenție salutară la marea ocazie a lui Andrei Balint (15), pentru ca bara transversală să fie aliata „oaspeților” la „ghileaua” expediată de Nicușor George Plisco (17). Startul reprizei secunde l-a avut în prim plan pe Oncică (23), care a ratat incredibil, gazdele ripostând prin Alin Dacian Gheban (24), după care a urmat o perioadă surprinzător de liniștită. Omniprezentul Lucaciu (34) l-a testat, din nou, pe Andrei Filip care a avut un reflex salvator, după care „uniriștii” au luat cu asalt poarta adversă. „Torpila” fulgerătoare, la nivelul parchetului, trimisă de Adrian Mateiu (39), a întâlnit bara laterală, pentru ca neinspirația lui Oncică (40) să „apară” din nou la rampă, cu un șut slab pe mijlocul porții, pradă ușoară pentru portarul advers. După acest succes echipa CN „Avram Iancu” Ștei s-a calificat la faza intermediară pe județ, care se va disputa sâmbătă, 22 februarie, ora 10.00, tot în Sala de Sport a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei.

CN „Avram Iancu”: Ionuț Gheorghe Voiț - Tudor Cioflan, Mihai Rareș Vulciu, Andrei Balint, Răzvan Ciotea, Alin Dacian Gheban, Anrei Răzvan Lucaciu, Nicușor George Plisco, Mihai Raul Torok. Iulian Dan Popescu, Cristian Paul Varga, Radu Pele. Antrenor: Prof. Crișan Marius.

LT „Unirea”: Andrei Filip, Dragoș Afrusinei - Cristian Ionuț Oncică, Pual Simoc, Denis Simoc, Alin Diniș, Emil Rădac, Bogdan Ciubota, Linus Negrea, Mihai Săpungiu, George Groza, Jonatan Moritz, Adrian Mateiu, Călin Mateiu.

Antrenor: Prof. Claudiu Pirtea.