Elevii lui Sensei Ghiță Toderici au participat, recent, la Campionatul Național de Ashihara Karate – proba de Kata, competiție care a adunat la start circa două sute de sportivi de la douăsprezece cluburi din întreaga țară.

Delegația beiușeană, compusă din șapte luptători, a avut un bilanț foarte bun, adăugând la palmaresul clubului încă două titluri naționale și unul de vicecampion. Sportivii beiușeni care au urcat pe podiumul competiției desfășurate la Poiana Brașov sunt proaspeții campioni naționali Robert Igaș, la categoria „Minus 12 ani” și Anamaria-Ioana Mihale („Minus 14 ani”), cărora li se alătură Ioan-Ștefan Galea, câștigătorul medaliei de argint a categoriei „Minus 18 ani”.

După cum declara reputatul karateka și antrenor beiușean Ghiță Toderici, deținător al centurii negre 3 DAN, și ceilalți sportivi au fost aproape de podium. În competiția seniorilor, Gabriel Toderici și Mircea Hartman au ocupat, în această ordine, locurile patru și cinci, Mario Redac a venit al patrulea în cadrul categoriei „Minus 10 ani”, același loc, dar la „Minus 14 ani”, obținându-l și George Bat. O neatenție a privat echipa formată din Robert Igaș, Anamaria-Ioana Mihale și George Bat să câștige încă un titlu național, aceasta, deși aflată pe locul întâi după prima rundă, terminând competiția pe poziția a cincea.

Sensei Ghiță Toderici a prezentat și programul de pregătire al elevilor săi, ce se va finaliza cu examenul de grad din 20 decembrie, la care va participa, la fel ca în anii trecuți, Shihan Dai Nicu Dascălu, unul dintre cei mai valoroși practicanți de arte marțiale din România.

Sensei Ghiță Toderici a ținut să mulțumească Primăriei municipiului Beiuș, pentru sprijinul acordat în vederea participării la Naționale și, mai ales, părinților elevilor săi, pentru disponibilitatea arătată practicării sportului de către aceștia din urmă, în condițiile speciale ale acestei perioade.