Clubul orădean de baschet BCU Oradea reușește să cucerească cea de-a doua medalie națională în decurs de numai o săptămână. După bronzul câștigat de echipa feminină U15 a venit rândul colegelor sale mai mari, fetele de la U16 reușind să se claseze pe cea de-a treia treaptă a podiumului la categoria lor de vârstă.

Cu un număr limitat de participante, turneul final al categoriei U16 a reunit la start doar 5 echipe. Formația orădeană a fost repratizată în cadrul Grupei A alături de CSȘ Craiova și Olimpia Rapid București, în timp ce Grupa B a cuprins doar două participante, CSȘ Satu Mare și CSȘ 4 București, formații care astfel au fost nevoite să dispute o dublă manșă la finele căreia cea dintâi și-a asigurat biletele pentru marea finală. În cadrul Grupei A, orădencele au învins 54-48 pe CSȘ Craiova și au pierdut 57-53 cu Olimpia Rapid București. În aceste condiții, fetele pregătite de către Ioana și Daniel Anica s-au luptat pentru medaliile de bronz cu CSȘ 4 București, formație de care au dispus categoric, în finala mică, cu scorul de 44-31. A fost un important succes în condițiile în care, în sezonul regulat echipa din Capitală se dovedise a fi mai bună. Așadar bilanț total de 2 victorii și o înfrângere care face ca BCU Oradea să obțină al doilea rând de medalii de bronz la turneele finale în decurs de doar o săptămână completând astfel un sezon reușit. „A fost o competiție foarte echilibrată. Diferența a fost făcută în multe momente de determinare și atitudine. Rezultatul este remarcabil cu atât mai mult cu cât adversarul din finala mică, CSȘ 4 București, pornea cu ascendentul moral dat de victoriile obținute în fața noastră în sezonul regulat. Fetele s-au mobilizat incredibil, iar rezultatul îl știți deja! Este cu siguranță cel mai bun sezon din scurta istorie a clubului nostru”,  a declarat Dan Anica, unul dintre cei doi antrenori ai echipei.

BCU Oradea U16: Alexia Creț (cpt.), Anisia Croitoru, Alexia Ilea, Oana Ceh, Lorena Milaș, Iasmina Buștean, Flavia Dan, Amelie Moțoc, Papp Anna, Iulia Huciu, Szallai Kira, Carla Oros. Staff tehnic: Daniel Anica, Ioana Anica, Romeo Tulkos, Nagy Sandor și Alex Moga.