Ultima competiție oficială de judo din acest an a prilejuit încă o evoluție meritorie a tinerilor judoka orădeni. În Sala Sporturilor din Deva s-a desfășurat, la sfârşitul săptămânii trecute, finala Campionatului Naţional de judo pentru echipe de tineret (U 23), la turneul final prezentându-se cele mai bune 6 echipe din România, printre ele aflându-se CSM Oradea care a devenit vicecampioană naţională.

Clădită pe scheletul echipei de cadeți a LPS CSŞ Bihorul Oradea care recent a devenit Campioana Naționala de cadeți, completată cu câţiva juniori, echipa orădeană a înregistrat următoarele rezultate: 4-1 cu CSŞ CSM CFR Ploiești (în grupă), 4-1 cu CSM FC Argeș Pitești (în semifinală) şi 1-4 cu Universitatea CSM Cluj - Dinamo București (în finală). Componenţa echipei CSM Oradea: Robert Boldiş și Alexandru Popa la 66 kg, Adrian Olaru și Mircea Tomescu la 73 kg, David Fodor și Claudiu Neagu la 81 kg, Alex Creţ și Cristian Popa la 90 kg, Alex Mierluţ și David Nagy la +90 kg.

Sportivii sunt pregătiți de către profesorii Emil Morar și Dan Fâşie. Astfel, stagiunea de toamnă a întrecerilor pe echipe se încheie cu un bilanț pozitiv: LPS CSŞ Bihorul Oradea - campioană națională de cadeți, LPS CSM Oradea - vicecampioană naţională de juniori şi CSM Oradea - vicecampioana națională de tineret.

Duminică, tot în Sala Sporturilor din Deva, s-a desfășurat finala Campionatului Național de judo Ne Waza (lupta la sol), ocazie cu care judoka orădeni și-au mai trecut în palmares încă 5 medalii, după cum urmează: Claudiu Neagu (66 kg) - locul I, Alex Cret (+81 kg), Adrian Olaru (81 kg) și Mircea Tomescu (66 kg) – locul al 2-lea, David Fodor (81 kg) – locul al 3-lea. Lângă podium a terminat și Robert Boldiş, pe locul al 5-lea, la 66 kg.