Poloiștii de la CSM Oradea au evoluat bine, în nota obișnuită din debutul acestui sezon competițional, dar au avut o cădere inexplicabilă pe final de meci, perioadă a jocului în care, timp de trei minute, au încasat patu goluri. Așadar, vicecampioana României va avea de recuperat miercuri, la Oradea, un deficit de trei goluri după ce în Spania a pierdut 10-7 (2-2, 1-2, 2-2, 5-1) manșa tur din playoff-ul de calificare în grupele Ligii Campionilor.

După un început de joc modest în care s-au văzut conduși cu 2-0 după primele 6 minute, orădenii s-au trezit terminând la egalitate primul sfert al partidei. Mai mult, în continuare, au trecut la conducerea meciului care, din păcate, s-a încheiat cu trei minute înainte de final. Au urmat două reprize în care CSM-ul a fost la conducere, scor 3-2, 5-3, respectiv 6-5 la intrarea în secvența decisivă. Terrassa a egalat, însă bihorenii au revenit la conducere cu un gol marcat în superioritate numerică. Finalul partidei a consemnat o cădere a băieților pregătiți de Dorin Costrăș, una de care gazdele au proficat marcând de patru ori din acțiune, incluzând două goluri în ultimul minut de joc efectiv. Vlad Dragomirescu și Roland Szabo au marcat câte două goluri, iar Yusuke Inaba, Alex Popoviciu și Silvian Colodrovschi au înscris câte un gol pentru CSM Oradea. Căpitanul Ramiro Georgescu a fost eliminat definitiv, cu drept de înlocuire. În replică, Sergi Mora Belmonte a înscris de trei ori pentru Terrassa.

Returul are loc miercuri, de la ora 19:00, în Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea. Intrarea va fi liberă. Învingătoarea va accede în grupele Ligii Campionilor, iar învinsa va juca în sferturile de finală ale Euro Cup.