Șah Club Oradea organizează duminică, de la ora 17.00, prima ediție a Memorialului „Dan Mihai Carțiș” care se va desfășura în mediul online.

Întrecerea va reprezenta un bun prilej pentru cei care își doresc să-și asigure participarea la concursul cu același nume dar care se va desfășura față în față, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 9.30, în sala de evenimente a Hotelului Elite. La cea de-a 4-a ediție a Memorialului „Dan Mihai Carțiș” și-a anunțat prezența Dieter Nisipeanu, cel mai bun jucător român de șah din toate timpurile. Acesta a atins semifinalele Campionatului Mondial de șah disputat în Las Vegas, în anul 1999, iar în vara anului 2005 a reușit cea mai mare performanță din cariera sa și din istoria șahului românesc câștigând medalia de aur la Campionatul European de șah disputat la Varșovia. Așadar premiile primilor trei clasați la concursul online care se va desfășura duminică vor consta în gratuitate la înscriere pentru concursul la care va fi prezent Dieter Nisipeanu.

Concursul de șah fulger este unul de tip open în cadrul căruia se va juca în sistem elvețian, șah-blitz, cu 7 runde și 5 min+3 sec/mutare. Întrecerea se va desfășura pe server-ul chess.com. Înscrierile se fac începând cu ora 16.00 a zilei concursului accesând secțiunea dedicată competiției din cadrul serverului chess.com. Directorul și totodată arbitrul turneului va fi Ioan Fleisz (arbitru internațional). Informații suplimentare pot fi obținute apelând numărul de telefon 0748.185.452 sau prin e-mail trimis la adresa sahcluboradea@yahoo.com. Nu este percepută taxă de participare. Se vor mai acorda diplome pe categorii: general, feminin, juniori și junioare (născuți după 1 ianuarie 2002). Este interzisă folosirea oricărui tip de asistență, concursul fiind monitorizat de softul anti-cheating al serverului chess.com. Cei care doresc să se înscrie în