Dacă la seniori s-a decis suspendarea definitivă a campionatelor atât la masculin, cât și la feminin, fără acordarea titlului de campioană, Federația Română de Baschet dorește continuarea competițiilor juvenile.

Forul federal a decis, însă, să modifice Regulamentele Specifice ale Campionatelor Naționale de juniori. Astfel, competițiile de la toate categoriile de juniori, adică U13, U14, U15, U16, U18 și U20 se vor relua sub forma unor turnee finale la care sunt invitate primele opt participante din clasamentul la zi. Competițiile se vor juca în luna august, dacă autoritățile vor permite acest lucru. De asemenea, meciurile s-ar putea juca și în aer liber.

„Se aprobă cu 13 voturi pentru și o abținere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Naționale de juniori. Toate Campionatele Nationale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 și U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual înlocuirea, conform clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile următoare). Având în vedere restricțiile referitoare la evenimentele sportive desfășurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori și pe terenuri în aer liber, în condițiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de Covid-19 vor permite”, se menționează într-un comunicat al Consiliul Director al FRB.

Forul federal a mai decis ca turneul de U12, festivalul de baby și minibaschet, care trebuia să se dispute la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie, să fie amânat cu două luni. „Se aprobă cu unanimitate de voturi organizarea CN U12 și a Festivalului de baby și minibaschet, ediția 2020, la sfârșit de august și început de septembrie, cu respectarea reglementarilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19”, se mai precizează în informarea FRB. Competițiile la categoriile cele mai mici de vârstă ar urma să aibă loc la Costinești, după ce în anii precedenți s-au desfășurat la Mangalia.