Sezonul oficial pentru echipa de handbal masculin a CSM Oradea va debuta sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 17.00, la Arena Antonio Alexe acolo unde se va duela cu principala favorită la promovare în Liga Națională în cadrul etapei I din Seria A a Diviziei A. În cadrul unei conferințe de presă antrenorul Cosmin Liberț a recunoscut că în acest moment echipa din Odorhei le este superioară orădenilor.

„După o retrogradare este destul de greu să reconfigurezi totul. Eu pot să spun că am avut parte de sprijinul clubului în construirea unei echipe competitive pentru noul sezon, pe care îl vom începe în cel de-al 2-lea eșalon. Cu ajutorul conducerii am reușit să păstrăm o parte importantă a jucătorilor autohtoni din rotația de bază cu care am abordat sezonul precedent, unul susținut în prima ligă. E adevărat, unul dintre adversarii noștri, Odorhei, a păstrat inclusiv străinii din sezonul precedent. Nu pot să spun că mă sperie, dar mă motivează atât pe mine, cât și pe băieți. În plus, cei de la Odorhei au mai legitimat un jucător din Serbia. Am jucat deja două meciuri test împotriva celor de la Odorhei. Într-adevăr există o diferență între cele două echipe în acest moment, dar eu cred că pe parcursul sezonului putem remonta acest deficit printr-un joc colectiv bun, cu o strategie bună. Sezonul se va termina în luna Mai. Nu se termină dacă pierdem în prima etapă cu Odorhei pe teren propriu. Sau dacă mai pierdem 1-2 meciuri pe parcurs. Așa cum noi avem temeri, tot așa și cei de la Odorheiu Secuiesc le au pe ale lor atunci când joacă cu noi”, a declarat Cosmin Liberț, antrenorul handbaliștilor de la CSM Oradea.

„Sunt patru echipe care își doresc promovarea”

Întrebat ce echipe consideră drept contracandidate la promovare, tehnicianul CSM-ul a replicat: „Structura campionatului este pe două faze. În prima se joacă în două grupe pe criterii cât de cât geografice. Sunt patru echipe care își manifestă dorința de a ataca promovarea. Noi, Odorheiu Secuiesc, Alexandria și Medgidia. Nu spun că există o favorită certă. Consider că sunt patru echipe care își doresc promovarea pe baza loturilor construite. Cred că pornim cu șanse egale toate echipele.”