După ce 7 formații participante la cele trei turnee de calificare pentru sferturile de finală ale Cupei României au raportat cazuri de infectare cu Covid 19, Federația Română de Baschet a decis să suspende competiția KO pe termen nelimitat. Turneele de calificare erau programate să se desfășoare în perioada 17-22 octombrie.

 

Şi un jucător de la CSM U Oradea, diagnosticat pozitiv

Nici nu a apucat baschetul masculin românesc să se urnească la drum că s-a și decis suspendarea acestuia după ce nu mai puțin de 6 echipe angrenate în cadrul celor trei turnee de calificare din Cupa României au raportat că au jucători infectați cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre CSO Voluntari, U BT Cluj-Napoca, Dinamo București, SCM Timișoara, CSM Miercurea Ciuc, CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea, care au transmis că au cel puțin un jucător bolnav de Covid 19.

 "Informăm faptul că un membru al personalului sportiv de la CSM CSU Oradea a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Este vorba despre un jucător al echipei. Invocând protecția datelor personale nu vom dezvălui numele persoanei, însă putem să menționăm că aceasta prezintă simptome ușoare în acest moment. Echipa de baschet se supune instrucțiunilor DSP. Activitatea de pregătire a echipei a fost suspendată pentru o perioadă", se menţionează într-un comunicat al clubului CSM Oradea.

Informarea oficială de la FR Baschet

În aceste condiții, Federația Română de Baschet a transmis joi seara, după închiderea ediției, o informare prin care anunță suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a acestei competiții.

„Ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet convocată de președintele Horia Păun în regim de urgență pentru data de 15.10.2020 s-a desfășurat în sistem de videoconferință, cu prezența a 13 membri ai Consiliului Director. În calitate de invitat a participat la ședința Consiliului Director și juristul FRB, dl. Doru Toma.

În cadrul ședinței Consiliului Director din 15.10.2020 au fost aprobate și consemnate în procesul verbal următoarele decizii: din motive de sigurantță sanitar-epidemiologică și din cauza situației existente deja în rândul echipelor înscrise în CRM, dar mai ales a focarelor Covid-19, se propune suspendarea desfășurării celor 3 turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioadă nedeterminată. Se aprobă cu unanimitate de voturi. Totodată, se propune ca toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfășurarea celor 3 turnee preliminare CRM vor fi reținute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise. Se aprobă cu unanimitate de voturi”.