Euforia calificării CSC Sânmartin în turul II al Cupei României a fost estompată imediat după meciul cu Luceafărul Oradea, câştigat la loviturile de departajare. Oficialii clubului din Sânmartin au fost anunţaţi marţi seara că şapte jucători au ieşit pozitiv la testarea pentru Covid-19 efectuată luni.

Toţi jucătorii diagnosticaţi cu Covid-19 sunt asimptomatici, iar trei dintre ei au şi jucat în meciul cu Luceafărul! DSP Bihor a demarat anchete epidemiologice pentru a se stabili contacţii direcţi ai celor confirmaţi. „Am aflat după meci că şapte dintre jucătorii noştri, cărora li s-au recoltat probe la testarea de luni, sunt depistaţi pozitiv. În aceste condiţii, nu ştim dacă vom mai disputa meciul de sâmbătă din campionat, pentru că avem şi cinci jucători accidentaţi", a afirmat, Alexa Krenek, preşedintele CSC Sânmartin.

Pentru disputarea unui joc oficial, o echipă trebuie să aibă valizi 13 jucători, între care şi un portar. Prin prisma pandemiei de Covid-19, o partidă poate fi amânată şi reprogramată în termen de maximum şapte zile, în caz contrar echipa în cauză pierzând meciul la masa verde (0-3). CSC Sânmartin ar trebui să joace vineri, cu CSM Satu Mare.

Protocol între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sportului prevede că sportivii rămân doar 7 zile în carantină, nu 14, şi apoi sunt retestaţi. Dacă rezultatele sunt negative, aceştia îşi pot relua activitatea sportivă.