Orădeanul Alex George Creț a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Judo de la Zagreb. Sportivul legitimat la CSM Oradea se află în topul european la categoria -90 Kg.

Alex a a avut un parcurs perfect în Grupa B. El a trecut în ordine de Aliaksandr Sidoryk (sportiv independent), Nemanja Majdov (Serbia), respectiv Loris Tassier (Franța). În semifinale, Alex Creț a fost învins de către Eljan Hajiyev din Azerbaidjan, cel care avea să obţină în cele din urmă medalia de aur. În meciul pentru medalia de bronz, Alex Creț l-a învins pe olandezul Noel Van T End, obţinând astfel prima medalie europeană pentru judo-ul românesc după o pauză de opt ani.

Graţie acestui rezultat, cresc şansele ca Alex Creț  să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an. „Alex a avut evoluții foarte bune la Campionatul European, reușind să învingă doi foști campioni mondiali – sârbul Nemanja Majdov și olandezul Noel Vant End. A avut un parcurs dificil, pe care l-a încheiat cu bine, cu o medalie de bronz. El a câștigat puncte foarte importante în clasamentul mondial al categoriei sale, care îl apropie de calificarea la Jocurile Olimpice. Mai sunt două competiții majore la care vom participa în luna mai: turneul de Grand Slam de la Almaty (Kazahstan) și Campionatul Mondial, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Eu sper ca Alex să aibă prestații bune și să obțină puncte și la aceste două concursuri. Medalia de bronz de la Zagreb constituie un impuls moral, care îi va conferi încredere în sine pentru competițiile care urmează”, a afirmat antrenorul Emil Morar.

CSM Oradea a mai avut un reprezentant la Zagreb. Este vorba despre Ioan Dzitac. Acesta a fost învins în primul duel de italianul Manuel Parlati.

Creț și Dzitac sunt pregătiți la CSM Oradea de antrenorii Emil Morar şi Dan Fâșie.